El Festival de Fotografia Imaginaria arriba a Borriana amb l’exposició de Jorge Conde ‘Una segunda vida’

El Festival de Fotografia Imaginaria 2022 organitzat per la Universitat Jaume I i coproduït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, arriba al CMC la Mercè de Burriana amb l’exposició “Una segona vida”, un assaig fotoespeculatiu del fotògraf i artista barceloní Jorge Conde , coproduït pel Ministeri de Cultura i Esport.

L’exposició que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Burriana forma part de la programació del XX Imaginaria Photography Festival, del qual Burriana és nova seu, i que en aquesta edició posa l’èmfasi en obres referents a la seva qualitat tècnica, narrativa i conceptual, i recupera el caràcter nacional i internacional d’abans, encara que sense deixar d’atendre i potenciar els col·lectius i els noms locals.

A Borriana, l’exposició sota el títol “Una segona vida” s’inaugurarà aquest divendres 17 de juny a les 12h, i es podrà visitar al claustre del Centre Municipal de Cultura la Mercè fins al proper 17 de juliol.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha manifestat que Borriana “havia d’estar present com a seu del festival” perquè, culturalment, la ciutat “té un lloc imprescindible a les comarques ia la província de Castelló”, i ha assegurat que, “ com és costum a la programació cultural que oferim al nostre municipi, en uns dies tindrem una exposició de nivell”.

Una segona vida

La mostra Una segona vida tracta sobre la reconversió d’espais en desús en espais i institucions culturals, reflexionant sobre els reptes que proposen aquests espais dins de les noves característiques socioeconòmiques dels períodes de crisi viscuts.

En paraules del mateix autor, “l’any 2008 vam saber de la caiguda del gegant financer Lehman Brothers i oficialment se’ns va dir que havíem entrat en una crisi econòmica i financera de conseqüències incalculables. Aquesta situació va fer que m’interrogués sobre la funció social de l’art, el present i el futur de la institució artística, la seva evolució i els seus models. Aleshores, vaig decidir aprofundir en el model de la recuperació d’espais obsolets en desús i la seva reconversió en institucions culturals, tan costós i internacionalment replicat des dels anys 1980”.

L’autor

La pràctica artística de Jorge Conde es desenvolupa al camp de la cultura visual híbrida, la fotografia expandida i les instal·lacions multimèdia. Des de la investigació interdisciplinària amb base ètica, i molt conscient del valor inestable de la documentació fotogràfica, la seva obra reflexiona sobre l’impacte social i mediambiental de les transformacions que experimenten les ciutats contemporànies i les seves perifèries, amb una atenció especial al rol que té l’arquitectura en la preservació de la memòria col·lectiva.

El seu treball ha estat exposat al Museu di Art Contemporanea di Roma (MACRO) a Itàlia, la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma, l’Institut Cervantes de Berlín, Tabacalera Espai Promoció de l’Art, el CEART i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran a Madrid, Arts Santa Mònica i el Centre Cultural “Cercle de Lectores” a Barcelona, ​​l’IVAM i el Centre de Carme Cultura Contemporània (CCCC) a València, el CAC-Casal Solleric de Palma, el Musée de l’Elysée i la Fabienne Levy Gallery de Lausanne (Suïssa), i el Mandeville Center for the Arts a San Diego (EUA).

També ha participat en esdeveniments rellevants en l’àmbit de l’art contemporani com ara PhotoEspaña, ARCO Madrid, SCAN i la Biennal de Fotografia de Còrdova, Artissima Torino, Art Philadelphia i Art Miami.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: