El Provincial de Castelló posa en marxa la seva nova gammacàmera amb TAC

El Servei de Medicina Nuclear de l’Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha posat en marxa la seva nova gammacàmera SPECT-TC, un equip que ha suposat una inversió de 906.000 euros i que representa un salt qualitatiu en els estudis oncològics.

El nou equip permet millorar la sensibilitat de la imatge, detectar un major nombre de lesions amb una millor localització, realitzar una exploració menys invasiva per al pacient i reduir el temps d’exposició.

El desenvolupament de sistemes combinats de Spect-TC ha significat un gran avanç en la informació diagnòstica en l’àmbit de la medicina nuclear, ja que a l’especialitat de l’estudi amb isòtops radioactius que proporciona la tecnologia SPECT, se suma l’estudi radiològic que ofereix el escàner (TAC).

D’aquesta manera, en una sola sessió es poden obtenir imatges radiodiagnòstiques i imatges gammagràfiques amb el que s’aconsegueix una alta precisió en el diagnòstic, ha explicat l’especialista en Medicina Nuclear Marc Tajahuerce.

Aquesta tecnologia de registre simultani d’imatges proporciona una correlació anatòmica i funcional directa, de manera que es superen els inconvenients derivats de la valoració de les imatges per separat.

Per a Miguel Ángel Santamaría, cap de l’Àrea de Serveis Centrals, «la major qualitat d’imatge possibilita una major capacitat diagnòstica i la realització de l’exploració amb menor dosi de radiació. Així mateix, s’evita la realització de proves complementàries, de manera que s’escurça el temps de diagnòstic «.

Al Consorci, el seu principal ús és el de la realització d’estudis oncològics, seguits pels estudis cardíacs i els pediàtrics. Aquestes exploracions permeten als especialistes de Medicina Nuclear realitzar estudis diagnòstics i avaluar les respostes al tractament en determinades malalties.

Aquesta nova gammacàmera se suma a una altra que el centre va posar en marxa el 2009. Anualment el centre realitza unes 4.000 exploracions d’aquest tipus.

Pla de Dignificació

L’adquisició d’aquest equip s’emmarca en el Pla de dignificació d’infraestructures sanitàries 2016-2019, impulsat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per fer més digna la sanitat pública i que engloba, a més de les obres de reforma d’espais, la renovació de la tecnologia sanitària per superar l’obsolescència tecnològica, ha explicat el director gerent de l’hospital, Joaquín Sanchís.

«El Provincial -ha puntualitzat la seva gerent- va emprendre per primera vegada en 2016 un programa global de renovació d’equipament clínic amb la finalitat de modernitzar la tecnologia i adaptar-la a les necessitats dels pacients».

Aquest pla té continuïtat en el temps per dotar a tots els serveis del centre d’avançats equips que reemplacin als més antics i millorar així l’assistència sanitària.

Cal destacar que aquest equip se suma al nou PET-TAC que va entrar en funcionament recentment i que converteixen al Servei de Medicina Nuclear del Consorci en un dels més ben dotats amb equips d’última generació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: