El projecte de suport acadèmic ‘Tria tu’ beca als seus tutors amb 300 euros anuals en Almassora

El projecte de suport acadèmic entre iguals impulsat per la Regidoria de Joventut d’Almassora ‘Tria tu’ finalitza aquest primer trimestre amb 31 estudiants d’ESO dels IES Álvaro Falomir i Vila-roja inscrits. A l’Ateneu Jove, reben ajuda de cinc alumnes i alumnes de Batxillerat, amb els qui repassen els continguts dels assignatures en els quals tenen dificultats. Els tutors i les tutores han sigut becats per aquesta col·laboració amb 300 euros anuals, gràcies als quals poden adquirir material escolar i esportiu.

“Els resultats de ‘Tria tu’ no poden ser més positius, ja que la taxa d’aprovats creix cada any i la participació també s’ha incrementat significativament si tenim en compte que comencem amb menys d’una desena alumnes”, ha assegurat el regidor de Joventut, Xavier Trenco. Per a l’edil “l’aprenentatge arriba més enllà dels continguts acadèmics i gràcies a aquesta experiència la joventut entén satisfacció de fer alguna cosa d’altra banda». A més, de «rebre aquest repàs d’una persona d’edat similar fa que l’alumnat preste més atenció, ja que s’identifica fàcilment amb els tutors i les tutores”.

Tots ells comparteixen temps i inquietuds en les classes de repàs que es realitzen cada dilluns i dimecres de 16.00 a 18.30 hores. L’assistència és gratuïta, un fet que també contribueix al fet que “les famílies amb menys recursos disposen d’un reforç per a les seues filles i fills i aquests no queden abocats al fracàs acadèmic”, ha destacat Trenco.

Cal assenyalar que ‘Tria tu’ és una de les activitats de la Casa de Joventut d’Almassora, un projecte orientat a aconseguir l’autogestió per part dels i les joves del municipi. De moment, cada mes renoven la programació d’activitats seguint les propostes dels seus membres i per a aquest mes de desembre han previst tallers de cuina tots els dijous i una sessió de karaoke cada divendres, mentre que els dilluns hi ha classes de fotografia i vídeo.

Així mateix, la Casa de Joventut d’Almassora participarà en la trobada ‘Entrecases’ programada per al 15 i 16 de desembre en la Godelleta i celebrarà la seua festa nadalenca el pròxim 21 de desembre. Els usuaris poden consultar el calendari actualitzat d’activitats en les xarxes socials o en les instal·lacions de l’Ateneu Jove.

Informació i Foto: www.almassora.es

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: