Almassora habilita el carril bici de Sant Jaume per a crear una via urbana de 2,3 quilòmetres

L’empresa que executa les obres del bulevard Sant Jaume ha culminat aquesta setmana la via ciclista en aquest carrer, un tram de 400 metres lineals que en 2019 connectarà amb els 900 metres del carrer Boqueras ja executats. Ho farà a través d’un tram central que permetrà sumar fins a 2,3 quilòmetres de via reservada per a usuaris de la bicicleta amb l’objectiu de fomentar la mobilitat urbana sostenible.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha visitat aquesta setmana les obres de remodelació de Sant Jaume al costat de la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, per a comprovar l’avanç de la transformació d’aquest bulevard. Al carril bici en la vorera sud se sumen altres serveis públics com els nous fanals que, a més d’un disseny més modern, funcionaran amb equips de baix consum. La via explica també amb més arbres per a crear un entorn acollidor que done ombra en els mesos d’estiu.

No obstant açò, la incorporació del carril bici és un dels principals atractius de la reforma. Aquesta forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) aprovada per la Unió Europea, per la qual cosa l’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat el reintegrament, a través dels fons Feder, del 50% de les factures avançades pel consistori. L’actuació està inclosa en la línia ‘Millora de la mobilitat urbana: accessibilitat per als vianants, ciclista i transport públic’ i les factures ja pagades sumen ja 406.710,71 euros.

“La millora de la seguretat per la reducció de la velocitat i la redistribució de la via per a cedir més espai a vianants i ciclistes són les claus d’aquesta reforma que, encara que encara té temps de treball per davant, ja permet veure una transformació radical respecte del que hi havia”, ha destacat Martinavarro. L’edil ha incidit que aquest tram de carril bici no es quedarà aïllat, sinó que en els primers mesos de 2019 s’unirà amb el del carrer Boqueres que en l’actualitat desemboca en els accessos cap a Castelló i Borriana.

Ho farà a través d’un tram central d’un quilòmetre de distància en l’encreuament de Boqueres amb Constitució en direcció a Sant Jaume. L’Ajuntament d’Almassora, a través del departament d’Urbanisme, aprofitarà la intervenció en aquesta zona per a millorar l’accessibilitat de les voreres amb rebaixes en els punts que ara mateix dificulten el trànsit de vianants, carros de bebè i cadires de rodes.

En aquest tram central el carril bici s’executarà de dues formes diferents: entre els carrers Constitució i Sant Rafael serà per via segregada com l’actual sobre la vorera (550 metres), mentre que des de Sant Rafael fins a Sant Jaume (450 metres), pel tipus de via estreta, es convertirà en ciclocarrer amb preferència per al vianant.

Informació i Foto: www.almassora.es

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: