El president de la Diputació de Valencia Vicent Mompó garantix la continuïtat de les ajudes del Fons de Cooperació

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha volgut deixar clara, durant la celebració del ple de setembre de la corporació, la seua postura sobre la permanència del Fons de Cooperació Municipal. A la pregunta del diputat Vicent Mascarell sobre este tema, Mompó ha assegurat que “seguirem en la mateixa línia. No sabem encara com es dirà ni quina serà la seua quantia, però òbviament és un fons que ens ha vingut molt bé als alcaldes i no soc de canviar les coses per canviar, les coses que considerem que poden anar bé poden continuar, les haja posades en pràctica qui les haja posades en pràctica”.

No obstant això, Mompó ha subratllat que “sí que m’agradaria que esta Diputació posara més línies comarcals i línies provincials, perquè crec que ens falta una mica de coordinació a nivell global, però això no lleva que als ajuntaments ens ve molt bé que ens arribe diners per a poder gastar en temes que no venen concretats”.

Moció rebutjant l’amnistia

Durant la mateixa sessió plenària, s’ha aprovat una moció presentada pel Grup Popular rebutjant qualsevol tipus d’amnistia o indult generalitzat a un grup de ciutadans, independentment del delicte que hagen comés. A més, en la mateixa moció s’anima als dos grans partits a buscar acords d’estat i insta els grups del Congrés a evitar la interlocució amb aquells partits que secunden l’ocorregut a l’octubre de 2017. En paraules de la vicepresidenta segona de la corporació, Reme Mazzolari, encarregada de defensar la moció, “es tracta en definitiva de garantir la igualtat entre tots els espanyols, un principi bàsic del nostre ordenament jurídic”.

La moció ha tirat avant gràcies als vots a favor del Grup Popular i de Vox. Els grups del PSPV i Compromís han votat en contra, mentre que l’única diputada de La Vall Ens Uneix s’ha abstingut. El vot de qualitat del president Vicent Mompó ha resolt l’empat de la votació en favor de la proposta.En el seu defensa de la moció, Reme Mazzolari ha recordat els fets que van tindre lloc a Catalunya a la tardor de 2017 i la postura que van manifestar en 2021 Pedro Sánchez i diversos dels seus ministres, “assegurant que una amnistia era clarament inconstitucional, què és el que ha canviat ara? El que ha canviat són les circumstàncies polítiques”. La vicepresidenta ha insistit que “la presidència d’Espanya no ha de ser excusa per a deslegitimitzar l’estat de dret i blanquejar i considerar la legitimitat de la sedició que es va dur a terme a Catalunya en el 2017”. Seguidament, ha volgut advertir que tirar avant una llei d’amnistia posaria en perill la democràcia.Per part seua, el portaveu de Vox, Sergio Pastor, ha anunciat el vot del seu grup a favor de la moció perquè “Espanya viu una situació de gravetat per a la unitat nacional, la convivència entre espanyols, la democràcia i l’estat de dret. Ens trobem molt prop de tornar a viure un colp d’estat contra Espanya com el de 2017. Pedro Sánchez està disposat a qualsevol cosa amb la condició de continuar en el govern”. També ha denunciat la “humiliant reunió” a Brussel·les entre la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, i Carles Puigdemont, “un pròfug de la justícia”, un punt que finalment s’ha inclòs en el contingut de la moció aprovada.

Per contra, el portaveu del Grup Socialista, Carlos Fernández Bielsa, ha justificat el seu vot en contra en què “es tracta d’una moció per a justificar el fracàs de la investidura fallida de Feijóo. Ens estan fent perdre el temps. Nosaltres apostem per l’acord i la convivència, amb la constitució com a marc i el diàleg com a mètode”, i ha aclarit que “de moment no s’ha produït cap amnistia”.

En la mateixa línia, la portaveu de Compromís, Dolors Gimeno, ha manifestat que “esta moció no és més que una cortina de fum. Els problemes polítics cal solucionar-los fent política i l’única amnistia que recordem és l’amnistia fiscal duta a terme pel govern de Rajoy”.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: