Cultura

El Premi Nobel de Física 2019, Michel Mayor, impartirà una conferència al Museu de les Ciències sobre la recerca de vida als exoplanetes

El Premi Nobel de Física 2019, Michel Major, participarà el proper 29 de juny, a partir de les 19 hores, al cicle sobre astronomia de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la conferència “Altres mons al cosmos? cerca de planetes similars a la Terra i… potser formes de vida!”. L’accés és lliure prèvia inscripció, consultar aquí consultar aquí

Michel Mayor, que estarà a València amb motiu de la celebració de la Reunió Anual de la Societat Astronòmica Europea (EAS), la conferència d’astronomia europea més gran, està reconegut com el descobridor del primer planeta amb una òrbita al voltant d’una estrella semblant al nostre Sol. Per aquest descobriment, aquest professor suís del Departament d’Astronomia de la Universitat de Ginebra, va rebre el 2019 el Premi Nobel al costat de Didier Queloz i James Peebles.

Durant la conferència, que se celebrarà a l’Auditori del Museu de les Ciències, Major plantejarà les qüestions següents: Hi ha altres mons a l’univers? La vida existeix a altres llocs del cosmos? La tecnologia del nostre temps ha fet possible transformar aquest somni de l´antiguitat en un camp fascinant de l´astrofísica moderna.

Vint-i-sis anys després del descobriment del primer planeta en òrbita al voltant d’una estrella com el nostre Sol, s’han descobert milers de sistemes planetaris. Aquests primers descobriments ens revelen una diversitat sorprenent d’aquests sistemes, molt diferents del nostre sistema solar.

Després de l´eufòria d´aquests primers descobriments, s´estan començant a estudiar les atmosferes. És fascinant que, malgrat l’enorme contrast entre la lluminositat de l’estrella i la feble llum reflectida pel planeta, l’anàlisi de les atmosferes sigui possible i es beneficiï de telescopis a l’espai i telescopis gegants a la Terra, amb diàmetres de fins 39 metres. Hi ha formes de vida en altres llocs del cosmos? L’anàlisi de les atmosferes planetàries podria revelar biosignatures, característiques espectrals induïdes pel desenvolupament de vida i els avenços produïts en estudis d’espectroscòpia ens fan pensar que la cerca de vida extraterrestre és possible.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint