El PPCV trasllada a tots els ajuntaments el recurs presentat per Torrevieja perquè se li permeti fer test als docents

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana traslladarà a tots els ajuntaments de la Comunitat el recurs model presentat per l’Ajuntament de Torrevella perquè se li permeti fer test d’el Covid als docents, en contra de l’opinió de la Conselleria de Sanitat.

Així ho ha explicat la presidenta de l’PPCV, Isabel Bonig, després de reunir-se amb l’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, “que en un exercici de responsabilitat i defensa dels drets i de el benestar dels seus conciutadans, va plantejar dimarts el recurs contenciós-administratiu sol·licitant-li a el TSJ la mesura cautelaríssima que permeti realitzar aquests test “. Bonig ha explicat que aquest recurs s’ha traslladat a tots els ajuntaments on governa el Partit Popular, “però també el posem a disposició d’alcaldes socialistes i de Compromís que volen fer test, ja que ens consta que són molts”.

“La Comunitat Valenciana té gairebé 800.000 alumnes en els diferents graus i cursos i matèries i 60.000 professors des del nord de la província de Castelló fins al sud de la província d’Alacant. El personal educatiu, juntament amb el sanitari i el de residències és probablement dels col·lectius que més cal cuidar perquè realitzen un servei essencial i perquè és difícil cobrir les baixes “, ha explicat.

Bonig ha recordat que el PPCV ha demanat a Puig que es fes test a tot el personal educatiu “i si no ho feia la Conselleria de Sanitat, que és la competent, els ajuntaments de el Partit Popular es van posar a disposició per a ajudar-la i fer-los. En una situació tan greu tots els recursos i totes les administracions han d’estar a l’servei de l’benestar dels nostres conciutadans “. La presidenta de l’PPCV ha afirmat que fins que no hi hagi vacuna “la millor manera de controlar els contagis és amb mesures de seguretat i fent test, ia més en el cas de Torrevella hi ha un hospital disposat a analitzar-los, el que a més evitaria la saturació de els centres de salut, que estan col·lapsats “.

La presidenta de l’PPCV ha recordat, així mateix, que a Galícia, Madrid, Astúries o Catalunya s’estan fent test “mentre que a la Comunitat Valenciana la resposta no només ha estat que no per part de la Conselleria, sinó que ha enviat una carta impedint que els ajuntaments puguin realitzar-los “.

Aquesta negativa és el motiu pel qual l’alcalde de Torrevella va presentar el recurs. La presidenta de l’PPCV ha qualificat de “lamentable” que els ajuntaments hagin d’acudir a la via judicial “quan el que havia d’haver fet Puig és ordenar a la Conselleria de Sanitat que s’assegués amb tots els alcaldes a la Federació i s’adoptessin els criteris a seguir “. “L’hi vaig dir a Puig: volem ajudar perquè així ajudem als ciutadans de tota la Comunitat, i els ajuntaments estan per ajudar”.

infermeria escolar

Bonig ha recordat, així mateix, que a més dels tests el PPCV també ha demanat a Puig la implantació de la infermeria escolar en els centres docents. “La defensava Compromís a la legislatura passada. Estem parlant de 59 milions d’euros que sortirien dels 214 milions que ha rebut el Govern valencià de el Govern d’Espanya. És un personal sanitari amb coneixements, els únics que poden validar els protocols sanitaris, els itineraris d’entrada i sortida i si hi ha contagi com detectar-lo “.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: