El PPCV denuncia que el Botànic “rebutja demanar a Govern que compleixi amb l’equiparació salarial de Policia i Guàrdia Civil compromesa en 2018”

El portaveu de Governació de el Grup Popular en Les Corts, José Antonio Rovira, ha denunciat que els grups que sustenten a el Botànic “rebutgen demanar a Govern que compleixi amb l’equiparació salarial de Policia Nacional i Guàrdia Civil amb les Policies Autonòmiques, compromesa en 2018” .

Rovira ha explicat que recentment PSPV, Compromís i Podem rebutjar, durant el transcurs d’una comissió en Les Corts, donar suport a la proposta de l’PPCV per instar el Govern a executar aquesta equiparació retributiva. El diputat ha explicat que es tracta de fer efectiu un acord que va aconseguir el Govern de Rajoy en 2018 amb sindicats policials i Guàrdia Civil “i que Sánchez només ha complert de forma parcial”.

Així, el portaveu de Governació ha assenyalat que l’acord “era de tres anys per un import de 807 milions d’euros, més 100 milions euros anuals per incentivar el reingrés de personal sense destinació a l’servei actiu”. “El 2018 es van destinar 310 milions d’euros, el 2019 també i el 2020 i després que Sánchez ho hagi ajornat dues vegades diuen que el pagaran en la nòmina de novembre, incloent els endarreriments des de gener 2020”.

“A la clàusula primera d’l’Acord d’Equiparació s’acordava també realitzar un estudi per una consultora externa que analitzés si aquests 807 garantien l’equiparació total o calia afegir més fons a l’acord. Després de més de sis mesos d’estudi es va assenyalar que era necessari incrementar la xifra de 807 milions. No obstant això, “la realitat és que el PSOE no ha volgut pujar ni un euro ni es va a fer”, ha indicat el diputat popular.

Rovira ha recriminat que només arribar Sánchez a el Govern “el primer que va fer el ministre de l’Interior va ser encarregar un nou informe que digués com repartir aquests 807 milions, sense possibilitat d’afegir un euro més”.

El diputat popular ha afirmat que el PPCV “estarà molt vigilant per veure si es compleix en la nòmina d’aquest mes amb els endarreriments” i ha indicat que avui “les nostres forces i cossos de seguretat de l’Estat han de tenir si cap més reconeixement que mai. Durant els primers mesos de pandèmia i de confinament seva tasca ha estat exemplar i fonamental. Avui segueixen estant en primera línia, mantenint l’ordre i ajudant als que més ho necessiten “.

“No es pot consentir que aquest acord d’equiparació es converteixi tan sols en un augment salarial, sense arribar a les retribucions dels cossos autonòmics”, ha manifestat el diputat, que ha afegit que “una prova més de que els 807 milions han quedat curts és que l’augment de plantilles de 5.700 efectius en Policia Nacional i uns 4.500 en Guàrdia Civil en aquests anys no s’ha tingut en compte “.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: