El PPCV demana un pla d’ajudes econòmiques per a la conciliació familiar

El PPCV demana un Pla d’Ajudes per a les famílies en temps de covid en què demana ajuts econòmics i assistencials per a la conciliació familiar i laboral de les famílies amb fills menors de 14 anys o persones dependents al seu càrrec, en especial atenció a les famílies més vulnerables o de difícil conciliació com les famílies nombroses o monoparentals.

La portaveu de polítiques d’Igualtat d’el Grup Popular a les Corts, Marisa Mezquita, ha assenyalat que “el Botànic ja ha rebutjat en les Corts en dues ocasions una iniciativa similar i això és incomprensible. No s’entén que el Botànic es tanqui en banda i voti no només per sectarisme. No es pot entendre com tanquen els ulls a la realitat que pateixen tantes famílies amb fills menors “.

Per Mesquita, “aquest pla és urgent donada la situació de precarietat en què es troben milers de famílies. En les actuals circumstàncies de crisi, amb situacions de confinament, hi ha famílies amb moltes dificultats per conciliar vida laboral i familiar. És urgent començar a treballar en polítiques orientades a facilitar aquesta tan necessària conciliació amb situacions de desigualtat en què les dones són les grans perjudicades. D’aquí la nostra insistència en l’adopció de mesures que ajudin a la conciliació perquè el pes de les cures segueix recaient en les dones i és una qüestió molt important que cal abordar de forma immediata “.

La diputada popular ha indicat que “hi ha famílies de pocs recursos econòmics que no poden plantejar-se qualsevol reducció de jornada que comporti reducció de salari i que no poden quedar fora de nous ajuts que es puguin acordar”.

Marisa Mezquita ha indicat que les dades són preocupants. “Els focus detectats en l’àmbit educatiu han suposat més de l’20% del total en les últimes setmanes, cosa que no ha succeït en tot el curs. S’ha establert aïllament preventiu per contacte estret a l’2,5% de l’alumnat, és a dir a més de 20.000 alumnes el que implica que més de 20.000 famílies han hagut de fer front a la cura d’aquests menors. Les famílies estan tenint abordar aquesta situació sense ajudes, sense poder recórrer als avis per ser d’alt risc i amb una complicada situació laboral pels confinaments “.

Finalment, Marisa Mezquita ha indicat que “moltes famílies es troben lligades de peus i mans i als quals el Botànic els dóna l’esquena. Per això hem sol·licitat la constitució immediata de la Mesa per a la conciliació de la Comunitat Valenciana que consensuï amb les administracions i les principals associacions de famílies la implantació de noves iniciatives que afavoreixin aquesta conciliació “.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: