El PPCV demana més rastrejos i PCR per controlar el Covid a la Comunitat

El portaveu de Sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha apel·lat avui a augmentar el nombre de rastrejos i de realització de proves PCR per controlar la propagació del Covid a la Comunitat Valenciana.

José Juan Zaplana s’ha pronunciat així als passadissos de les Corts a preguntes dels mitjans de comunicació. El diputat ha lamentat la manca d‟informació als grups de l‟oposició. “Ens hem assabentat pels mitjans de comunicació de les mesures que el president Puig plantejarà al TSJCV per a la societat valenciana. És terrible. No entenem com el govern valencià no es posa en contacte amb tots els grups parlamentaris”, ha manifestat.

El portaveu de Sanitat ha defensat la vacunació i el passaport Covid, però ha reclamat més rastreig i PCR per aturar el virus. “Ens sembla curiós que es demani el passaport Covid a cinemes oa gimnasos però no es demani a hospitals”, ha assenyalat. “No es pot deixar tot a la vacuna i al passaport, el virus es controla amb més rastreig i amb PCR i la Comunitat Valenciana està avui 800 punts per sota de la mitjana nacional a fer PCR”, ha explicat.

Així, José Juan Zaplana ha indicat que només es fan PCR “en alguns casos i quan els símptomes de la malaltia són evidents”. “La prova PCR no es fa servir com a prova precoç de detecció del virus i per aïllar les persones infectades. Passa el mateix amb el rastreig. S’estan enviant circulars a les escoles per dir a docents i famílies que als 10 dies no se’ls farà PCR i que si passat aquest temps els menors no presenten símptomes tornin a classe”.

José Juan Zaplana també s’ha referit a la Conferència de Presidents convocada per demà pel president del Govern, Pedro Sánchez. “Arriba tard i malament, com sempre, i sembla que no té mesures per proposar les CCAA. Més aviat sembla al contrari, que són els presidents de les CCAA els que li han de proposar mesures”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: