El PPCV demana a Puig la reunió urgent de la taula d’esports en espais naturals

El portaveu d’Esports del Grup Popular, Luis Martínez, ha sol·licitat la reunió urgent de la Taula d’esports en espais naturals “perquè les federacions i clubs esports puguin tenir seguretat jurídica en el proper desenvolupament de les proves esportives a la natura i desenvolupar-les amb normalitat”.

Luis Martínez ha assenyalat que “des del Consell de Puig segueixen sense donar els permisos necessaris a temps, incomplint els acords, creant molts problemes i posant tota mena de traves administratives per atorgar les autoritzacions”.

Martínez ha denunciat la “falta de diàleg de la Conselleria que segueix sense convocar les Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana que realitzen activitats i proves al medi natural. Fa més d’un any es van acordar millores a la normativa reguladora, i simplificar l’obtenció de permisos administratius de les federacions i clubs esportius en espais naturals i forestals, però no n’han fet res. És lamentable que ni la Direcció General dEsports ni la del Medi Natural hagin mogut un dit i aquesta Setmana Santa estigui havent-hi problemes”.

El portaveu popular ha recordat que “és urgent tancar ja els acords de millores per poder tenir seguretat jurídica i participació real. Hi ha milers d’esportistes i clubs a la Comunitat Valenciana afectats per aquesta manca de gestió, que aposten pels esports de la natura generant no només activitat esportiva i salut sinó també desenvolupament local als municipis on se celebren”.

Per a Luis Martínez, “els esportistes no poden pagar els plats trencats de la manca de coordinació entre les conselleries de Medi Ambient i Esports amb un incompliment absolut dels acords de fa dos anys, sense cap diàleg amb els col·lectius afectats per les prohibicions”.

Martínez ha lamentat que Puig “sancioni la pràctica esportiva a la muntanya per pura ideologia política i desoig i faci cas omís del que s’aprova a les Corts. Ni es permet el pas dels ciclistes pels parcs naturals, ni s’ha publicat un catàleg de sendes per on circular, ni s’ha reunit la taula de l’esport, ni es destinen recursos per al manteniment de senders, ni es pot tolerar que les persones que van a la muntanya siguin tractades com a terroristes mediambientals. Són els primers agents mediambientals i els que ho respecten per millorar la situació de la muntanya”.

Finalment, Martínez ha demanat a Puig que “deixi de maltractar el sector de l’esport. El seu desinterès per solucionar una situació que es repetix cada any està provocant que la situació s’estigui convertint en crítica”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: