El PPCS urgeix al PSOE un pla de xoc que resolgui el col·lapse sanitari a la província

El Partit Popular de Castelló ha fet una crida al Consell de Ximo Puig per activar un pla de xoc que resolgui el col·lapse sanitari que estan patint els centres mèdics, ambulatoris, consultoris, centres de salut i hospitals. “La propagació de la variant òmicron és un fet i la seva capacitat de reproduir-se i contagiar nous individus és especialment ràpida. Aquestes circumstàncies estan portant molts centres sanitaris al col·lapse. I davant d’aquest escenari no podem donar l’esquena als que ens salven la vida”.

La diputada provincial del PPCS, Nieves Martínez, ha fet aquestes declaracions davant del col·lapse de les UCI, l’estrès de molts professionals que atenen a consultoris i ambulatoris, o el col·lapse dels laboratoris encarregats d’analitzar proves diagnòstiques de nous positius.

“Hem arribat a la sisena onada sense la previsió que hauria d’haver existit. Mentre a altres països d’Europa estaven activant accions dràstiques per promoure la contenció, aquí estàvem de braços plegats. I aquesta improvisació ens porta avui a tenir una sanitat desbordada els professionals de la qual estan totalment desbordats. Urgeix escoltar-los per adoptar les millors decisions amb vista a garantir la vida i les cures als nostres pacients”.

En aquest sentit, recorda Martínez, els sindicats mèdics han denunciat “el desviament de pacients cap a altres províncies ja que a la nostra ja no hi ha prou llits UCI, o com s’han paralitzat i ajornat intervencions quirúrgiques el mateix dia. Aquest escenari, en què l’Hospital General s’ha vist obligat a derivar tests a laboratoris privats davant la demanda desorbitada de proves a diagnosticar ens ha de portar a aplicar mesures urgents d’acord amb criteris mèdics”.

I en aquest sentit, ha explicat Martínez, “el PPCS estarà sempre del costat de les mesures que els governs adoptin per protegir els veïns, les famílies, els ciutadans que urgeixen atenció sanitària. Perquè no té sentit entrar en una sisena onada prevista en pitjors condicions que la primera. Perquè a la pràctica és la prova més evident que els que ens governen no han fet els deures i els resultats són catastròfics per als que avui han de recórrer a la sanitat per poder ser atesos”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: