El PPCS reclama a Diputació els cursos de formació que demanda el mercat laboral per donar feina a 38.500 aturats

El Grup Parlamentari del PP a la Diputació ha reclamat a PSOE i Compromís la incorporació de cursos de formació per a desocupats amb l’objectiu de garantir la inserció dels 38.559 veïns que estan a l’atur a la província. La decisió de l’esquerra de no incloure aquests cicles “és un càstig per a Castelló quan hi ha veïns que estan a l’atur i de poder formar-se i adquirir coneixements en aquests cursos veurien ampliades les opcions de treballar”.

La demanda la formula Salvador Aguilella, diputat provincial del PPCS, que ha lamentat que l’esquerra toqui aquests plans de formació en la seva estratègia provincial per al foment de l’ocupació 2022-23. “Els cursos de formació per a transportistes són fonamentals per a les empreses logístiques, que moltes vegades busquen empleats però no troben professionals amb el carnet. Així mateix, en el pla ceràmic, en un moment en què moltes empreses amenacen amb tancaments temporals de les plantes, també considerem d’utilitat els cursos de formació teòric-pràctica per a la ceràmica, com a motor econòmic de la nostra província”. Els resultats d’aquest tipus de cursos, són destacats, ja que un 75% dels alumnes acaba trobant feina. I per això, considera Aguilella, “no entenem que els hagi ignorat en aquest pla bianual”.

En paral·lel, Aguilella ha lamentat que l’estratègia provincial per al foment de l’ocupació 2022-23 no compti amb un informe previ del treball realitzat sobre el qual fonamentar les bases del programa. “Han copiat pràcticament al 95% el nostre programa i, tot i això, s’han deixat fora qüestions com alguns idiomes, els cursos o les propostes en positiu que des dels ajuntaments ens consta que els tècnics els han traslladat”.

Per al diputat provincial del PPCS, “cal escoltar les demandes del teixit productiu. No fer-ho castiga i recrueix la xacra de l’atur entre les famílies, que ja en tenen prou amb pagar una tarifa de la llum desbocada, que ja supera els 400 euros/MWh, o amb fer una cistella de la compra amb un IPC que s’ha disparat un 5,6%. Fan falta ajudes i incentius, plans útils, no càstigs immerescuts”, ha conclòs el diputat provincial del PPCS.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: