El PPCS sol·licita que el tractament en fred s’apliqui també a les mandarines per salvaguardar la citricultura de la província de Castelló

El Partit Popular de la província de Castelló sol·licita que el tractament en fred s’apliqui també a les mandarines que s’importen de països tercers, no només a les taronges, per salvaguardar la citricultura de la província de Castelló. La portaveu del PP de la província i senadora per Castelló, Salomé Pradas, subratlla la importància d’ampliar el protocol d’importació de cítrics dels països tercers malgrat la negativa del govern socialista, tal com recull la resposta aportada pel Govern socialista a la pregunta plantejada pel PP al Senat.

La portaveu del PP de la província i senadora per Castelló ha defensat la necessitat de “protegir i salvaguardar” el sector citrícola de la província de Castelló durant l’entrevista realitzada a Radio Vila-real, ja que l’agricultura és clau per al teixit econòmic de la ciutat així com del conjunt de la província i de la Comunitat Valenciana. “Els costos elevats de producció, l’entrada de fruita forana sense els controls pertinents i la caiguda de la demanda han deixat els preus dels cítrics en xifres de misèria”, explica Pradas.

La portaveu del PP de la província i senadora per Castelló ha recordat que al voltant del 85% de la producció citrícola de la província són mandarines davant del 15% de taronges, i per això la necessitat que el protocol d’importació citrícola de països tercers també incorpori l’obligació de fer el tractament en fred a la categoria estrella de la citricultura provincial.

“La resposta que ens ha donat el Govern a la pregunta que va formular el PP al Senat és clara: el tractament en fred que es va acordar a Brussel·les no és aplicable a les mandarines, un dels productes més autòctons de la província de Castelló, per això treballarem perquè el tractament en fred s’ampliï a tots els cítrics”, subratlla Pradas.

La portaveu del PP de la província i senadora per Castelló també ha abordat durant l’entrevista la situació del sector ceràmic espanyol, el clúster del qual s’assenta a la província i de forma destacada a Vila-real. “Hi ha molts problemes que són comuns a la citricultura i la ceràmica, com l’augment dels costos de producció i de transport, també d’exportació davant la manca de contenidors i el sobrecost dels mateixos”, indica Pradas.

La portaveu del PP de la província recorda que la indústria ha perdut 10.600 ocupats a Castelló durant el segon trimestre del 2022 davant del mateix període de l’any passat i planteja la necessitat de reduir la càrrega fiscal com la fórmula a seguir per esmorteir la pujada generalitzada de preus i especialment l’encariment del gas.

“La indústria ceràmica ja arrossega la pujada dels costos energètics des de l’estiu passat i el PP ja va traslladar la necessitat d’adoptar mesures al Congrés i al Senat, encara que el PSOE hi va votar en contra”, recorda Pradas. Entre les propostes, el PP plantejava una rebaixa immediata de l?IVA que grava l?energia elèctrica i el gas. “El PP també va demanar un Pla de Resiliència per al sector ceràmic espanyol als Pressupostos Generals de l’Estat que també va ser rebutjat pel PSOE”, indica Pradas.

“El sector ceràmic està demanant ser escoltat, al PP sempre hem tingut clar que en els moments en què cal dinamitzar l’ocupació i l’economia, els diners on estan millor són a les butxaques dels ciutadans. Per això, el pla fiscal del president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, preveu rebaixar el tram autonòmic de l’IRPF per a les rendes més baixes, perquè les famílies i les empreses puguin tenir oxigen i estalviar-se pagar un total de 1.500 milions d’euros euros”, explica Salomé Pradas.

La portaveu del PP de la província i senadora per Castelló també ha parlat durant l’entrevista a Ràdio Vila-real de la “nul·la planificació del PSOE en infraestructures”, en concret dels retards de les obres del Corredor Mediterrani i dels continus problemes a les Rodalies. “Anem malament en pitjor, just l’altre dia visitem les obres de millora de la carretera N-232 al seu pas per Morella amb el president regional del PP de la Comunitat, Carlos Mazón, i la presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, i es tracta de l?única infraestructura que ha executat el Govern socialista però que s?havia pressupostat i aprovat amb anterioritat per un Govern del PP”, evidencia Pradas.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: