El PPCS reclama al PSOE que coordini amb els ajuntaments el calendari de fumigacions contra els mosquits per garantir eficàcia

El Partit Popular de Castelló ha reclamat al PSOE que exerceixi la màxima coordinació amb els ajuntaments afectats per les plagues de mosquits per establir un calendari pactat de les fumigacions aèries i els tractaments terrestres que en garanteixi l’eficàcia.

Així ho ha demanat la diputada provincial del PPCS, Susana Marqués, en un moment en què “les pluges i la pujada de les temperatures estan provocant una eclosió del mosquit que ja patim molts veïns”. En aquest sentit, explica la diputada provincial del PPCS, “seria oportú que la Diputació, que només ha reservat 76.000 euros més IVA aquest any per actuar a tot el territori provincial, consensués amb els municipis que s’han adherit al seu pla de vols quan i en quines zones té previst actuar”.

Perquè la realitat és que hi ha municipis a què la Generalitat Valenciana, a través de Sanitat, ja els ha autoritzat vols propis i tampoc descarten adherir-se al pla de la Diputació. En aquest sentit, explica Marqués, “comptar amb aquesta informació permetria que aquells municipis que a més d’adherir-se al pla de vols de Diputació volen fer tractaments a càrrec seu poguessin pautar els temps i les zones més oportunes”. Perquè “l’objectiu no és altre que ser eficients, ja que es tracta de tractaments molt cars que no podem desaprofitar sense la deguda coordinació”.

Cal assenyalar que la Diputació Provincial adverteix que les fumigacions amb helicòpter només es desenvoluparan “quan sigui estrictament necessari a zones indicades pels serveis tècnics”. “Si es posen en comú els criteris, les condicions, els tractaments i els terminis, sabrem com a ajuntaments a quina planificació ens enfrontem i les podrem coordinar amb responsabilitat i rigor”. Per això, conclou la diputada, “desitgem que com més aviat millor es produeixi aquesta comunicació i s’estableixin les vies de col·laboració que permetin forjar aquest calendari. Les temperatures pugen i la presència del mosquit s’ha convertit en un problema de salut pública que no només afecta la convivència, sinó també el turisme que de mica en mica desitgem que es recuperi per oferir les oportunitats que mereix la nostra província”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: