El Institut Valencià de la Joventut participa en les Trobades d’Escoles en Valencià 2022

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) participa a les Trobades d’Escoles a Valencià 2022 amb activitats d’oci educatiu com a eina d’aprenentatge.

A l’edició d’enguany, l’IVAJ proposa una iniciativa de dinamització centrada en el joc com a activitat d’oci educatiu, adreçada expressament al públic familiar en què l’edat no és una limitació i en què es promou la participació de persones de totes les edats, des de nens i nenes a adolescents i persones adultes, esdevenint una oportunitat per compartir el mateix espai, fomentar la inclusió, el treball en equip i la cooperació.

Per això, l’IVAJ presenta, d’una banda, un ventall de jocs tradicionals i populars, com ara carreres de sacs, bitlles, jocs de cèrcols, xapes, la corda, la baldufa, el mocador, o la muixeranga, amb els quals , a més de l’entreteniment, es reivindiquen els jocs que formen part de les arrels culturals de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, l’estand de l’IVAJ compta amb una zona de jocs de taula, una eina educativa, d’entreteniment i diversió que permet, alhora, treballar la comunicació, les relacions grupals i traslladar al tauler tota mena de simulacions de la realitat i aprendre a guanyar ia perdre.

Les Trobades 2022, sota el lema ‘L’escola que ens fa lliures’, s’han celebrat ja a Crevillent, Rafelbunyol, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Alfarb i Pinós.

Les trobades següents se celebraran, fins al 6 de juny, a Benigànim, Campanar, Almassora, Canet d’en Berenguer, Quart de Poblet, Almenara, La Llosa de Rans, Casinos, Parcent, Miramar, Agres, Cinctorres, Callosa De Segura i Alt Palància.

Les Trobades d’Escoles a Valencià són trobades de caràcter festiu organitzades per la Federació Escola Valenciana amb l’objectiu de reivindicar la llengua valenciana i en què està prevista la participació de més de 200.000 persones entre professorat, nens, nenes, famílies, centres educatius i entitats, entre les quals hi ha l’IVAJ.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: