El PPCS proposa ampliar el programa d’Escola Matinera en quedar-se fora nou municipis després d’esgotar-se el crèdit

El Partit Popular de la província de Castelló ha proposat la necessitat d’ampliar el programa d’Escola Matinera de la Diputació Provincial en haver-se quedat fora un total de nou municipis pel fet que s’ha esgotat el crèdit aprovat per a aquest servei. La diputada provincial i portaveu adjunta del PPCS, María Ángeles Pallarés, detalla que l’ampliació del pressupost del programa previst per al present exercici pujaria a 75.600 euros, a raó dels 8.400 euros com a màxim concedits als municipis que sí que han entrat al programa .
“Aquest servei és bàsic per dotar de mesures reals contra la despoblació els municipis de menys de 10.000 habitants, que són els que es poden acollir a un programa crucial perquè les famílies puguin plantejar-se el seu futur amb garanties sense veure compromeses les seves possibilitats laborals” , afirma María Ángeles Pallarés.

La diputada provincial i portaveu adjunta del PP a la Diputació informa que els nou municipis que s’han quedat sense poder acollir-se al programa malgrat haver presentat les sol·licituds corresponents són els ajuntaments de Soneja, Artana, Torreblanca, Culla, Ribesalbes, Segorbe, La Llosa, Forcall i l’Ajuntament de Cortes de Arenoso, en concret per a Sant Vicent de Piedrahita. “El Partit Popular considera que cal que es pugui ampliar aquest programa al voltant de 75.600 euros perquè aquests nou municipis de menys de 10.000 habitants puguin donar un servei clau per a les famílies”, exposa María Ángeles Pallarés.

“El programa d´Escola Matinera és una activitat necessària per a les famílies ja que, a més d´ajudar a la conciliació, és un espai de creixement i coneixements compartits per als nens”, afegeix la diputada provincial del PPCS. Per això, María Ángeles Pallarés considera que “ha de ser prioritària l’aprovació d’aquesta ampliació del pressupost com a mesura real per combatre la despoblació i en favor de la conciliació”.

L’Escola Matinera compta amb un pressupost lleugerament superior als 400.000 euros per a aquest exercici, “una quantitat que s’ha confirmat que és clarament insuficient per atendre les necessitats que presenten els municipis de menys de 10.000 habitants de la província de Castelló, ja que no podem permetre que cap municipi se’n quedi fora”, insisteix María Ángeles Pallarés.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: