Agricultura i Transició Ecològica convoca ajuts de 75.000 euros per a la ramaderia ecològica extensiva

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica convoca ajudes de 75.000 euros per afavorir la ramaderia ecològica en pràctiques extensives per al 2022 a la Comunitat Valenciana.

L’objecte de les subvencions és cobrir part de les despeses del manteniment de les explotacions dels ramaders ecològics certificats que realitzen pràctiques extensives al programa de la qualitat dels aliments.

La ramaderia extensiva és un sistema de producció sostenible i respectuós amb el medi ambient, que afavoreix el desenvolupament de les zones rurals, on es fomenta l’aplicació de tècniques de producció amb races adaptades al territori, compatibles amb la protecció i millora del medi natural, el paisatge, els recursos naturals, el terra i la diversitat biològica.

Poden ser beneficiaris les persones físiques o jurídiques que tinguin la seva explotació ramadera inscrita al Registre d’operadors titulars d’explotacions agropecuàries (Registre de productors), d’acord amb la normativa que reguli la producció i l’etiquetatge dels productes ecològics, i del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

A més, els beneficiaris hauran d’estar inscrits en el Registre d’Explotacions Ramaderes (REGA) de la Comunitat Valenciana en alguna de les espècies següents en règim extensiu: boví, oví, cabrum, equí o apícola.

La producció ecològica combina les millors pràctiques en matèria de medi ambient i clima, un nivell elevat de biodiversitat, la conservació dels recursos naturals i l’aplicació de normes exigents sobre benestar animal i sobre producció que responen a la demanda.

Per tant, exerceix un paper social doble, aprovisionant, d’una banda, un mercat específic que respon a una demanda de productes ecològics per part dels consumidors i, de l’altra, proporcionant al públic béns que contribueixen a la protecció del medi ambient, benestar animal i al desenvolupament rural.

La convocatòria d’aquestes ajudes, oberta durant un termini de 15 dies, es pot consultar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: