El PPCS exigeix invertir a la costa

El Partit Popular de Castelló ha fet una crida al Govern de Pedro Sánchez i al Consell de Ximo Puig per defensar la costa de Castelló la regressió del qual avança cada dia davant la falta d’inversions del PSOE. “El litoral de Castelló viu sota l´amenaça d´enderrocs quan hauria d´estar protegit per polítiques estables que garantissin el futur a la costa”.

Vicente Martínez Mus, senador del PPCS, ha defensat “els fons europeus” com la via alternativa a les polítiques de càstig socialistes. Ho ha fet replicant el missatge del líder del PPCV, Carlos Mazón, que ha considerat “una prioritat”, promoure inversions a la costa que assegurin les seves condicions òptimes de cara a una temporada estival “que és font d’ingressos per a la nostra província i garantia i futur per al territori”.

A Castelló, “hi ha propietaris que viuen sota l´amenaça d´un Govern d´Espanya que desitja confiscar-los els seus habitatges, com és el cas de Torre de la Sal”. Els seus immobles “han de ser protegits, com vam sol·licitar al Senat fa escasses setmanes i el PSOE ens va negar”. “Perquè es tracta d’habitatges singulars, igual que els de Nules, Almenara o Moncofa, que exigeixen la màxima protecció per preservar un patrimoni únic que forma part de la història costanera de la nostra província”.

En paral·lel, Martínez Mus ha elevat al Senat una consulta per conèixer “quins avenços s’han donat des de començament del 2022 per executar l’Estratègia d’actuació a la costa sud de Castelló -Port de Castelló-Port de Sagunt-, que es va dissenyar per protegir i regenerar aquesta franja litoral”. Perquè davant de la inacció clamorosa dels socialistes en matèria de regeneració, “cal invertir a frenar la regressió costanera i minimitzar els efectes dels temporals. La manca de fons per part del Govern d’Espanya fa que dia a dia el mar guanyi terreny sobre una costa que s’endinsa cada cop més en propietats privades”. I això és així “perquè el PSOE ha ignorat des del minut u el pla d’inversions que va traçar el Govern de Mariano Rajoy. Només una, la d’Almenara, s’ha salvat. I ho ha fet perquè el PP va licitar el projecte i el PSOE únicament es va limitar a seguir amb el procediment”.

Finalment, cal analitzar el nou reglament de Costes que prepara el PSOE. Perquè l’objectiu dels socialistes és blindar-se de poder per atacar els drets individuals. I des del PP considerem que és totalment compatible la defensa de la costa i la protecció dels immobles singulars. I per això cal diàleg, consens i participació de tots els agents afectats. No la imposició a què el PSOE ja ens té acostumats”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: