El PPCS exigeix a Vinaròs la protecció per a una costa en regressió que amenaça els habitatges

El Partit Popular ha exigit al Govern d?Espanya la inversió que freni la regressió a la costa de Vinaròs que avui amenaça l?estabilitat d?habitatges a la costa sud. Ho han fet la senadora i el portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, i la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, amb el president local del PP a Vinaròs, Lluís Gandia, que han recorregut Cala Puntal per veure l’abast dels danys provocats per “l’abandó del PSOE”.

“Aquesta és una mostra més del mal que fan les polítiques socialistes. El Govern d’Espanya, que hauria d’haver invertit i protegit aquesta costa, ha decidit abandonar-la, com moltes altres platges de la nostra província”. El resultat, ha assenyalat la portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, “és que avui hi ha veïns que han de córrer riscos per poder accedir a casa perquè l’embat de l’onatge pràcticament ja es cola als seus habitatges”.

La també senadora del PPCS ha recordat que “amb el Govern del PSOE la costa ha deixat de ser un objectiu a protegir. singulars de la costa, que el PP va abanderar amb una iniciativa fa més d’un any i el PSOE va tombar el primer trimestre d’aquest exercici”. “I també amb l’aprovació d’un reglament de costes que desprotegeix els propietaris i els desposseeix dels seus drets en benefici de l’avanç sense límits de la línia de costa. Resultat: l’erosió campa a plaer i s’arriben a situacions extremes com les que pateixen els veïns de Cala Puntal, a Vinaròs”.

“Nosaltres volem revertir aquest càstig i som l’única alternativa que garanteix regeneració davant l’erosió”, considera Pradas. “Per això exigim incorporar al pressupost 500.000 euros per a estudis previs i executar les obres d´emergència per protegir la costa nord”. Perquè el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat només contempla 69 milions d’euros per protegir tota la costa d’Espanya. “Castelló queda novament fora i únicament es contemplen expropiacions”.

La situació “és dramàtica”, postil·la Gascó, “però el repte és apassionant perquè es tracta de la nostra terra”. “I el repte és millorar a tots els nivells. Amb un projecte nacional que lidera el nostre president Alberto Núñez Feijóo i que compta amb Carlos Mazón per assolir els objectius que el nostre litoral mereix. Amb la vehemència que Marta Barrachina abandera a nivell provincial i amb polítics que a nivell local defensen els interessos de Vinaròs davant d’un alcalde que dóna l’esquena als veïns”.

Per a Lluís Gandia, “Cala Puntal és la demostració evident de l´abandonament d´un alcalde pel seu municipi”. “Un alcalde que dóna l´esquena a una situació extrema com aquesta és evident que no es preocupa per Vinaròs”. I davant aquest atac “que amenaça l’estabilitat dels habitatges però que, el que és més greu, posa en risc els veïns, hi ha una alternativa que encarna Juan Amat. I estem preparats per gestionar amb responsabilitat i treballar per protegir els nostres veïns”, ha conclòs el president local del PP.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: