El PPCS exigeix a Almassora regeneració davant de regressió amb la reserva de fons als PGE 2023

El Partit Popular ha defensat avui a Almassora la inversió que freni la regressió de la costa amb 20.500.000 euros distribuïts per tota la franja litoral amb l’objectiu de posar fre a una erosió que cada cop amb més virulència afecta la primera i segona línia de costa.

Ho ha exigit el senador del partit, Vicente Martínez Mus, que avui s’ha donat cita a la localitat juntament amb la vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat, per abordar un problema “que ens afecta a tots perquè la costa és un patrimoni públic que hem de preservar”.

Acompanyat per María Tormo, presidenta local del PP a Almassora, tots dos han dissertat sobre la situació de la costa actual i explicat amb detall el moment econòmic en què ens trobem, “amb uns Pressupostos Generals de l’Estat en ple debat i als que hem presentat una esmena per blindar el nostre litoral perquè, com en el cas d’Almassora, no hi ha cap inversió prevista”.

Tal com ha assenyalat Martínez Mus, “permetre que la regressió avanci sense límits és un càstig per al conjunt de la província”. “Bé ho sabem a Almassora”, ha postil·lat María Tormo, que ha recordat que l’última inversió que es va materialitzar a la costa de la localitat és la que el PP va adjudicar el 16 de març del 2015 i va permetre la protecció de Benafelí. “Avui tenim molt d’autobombo, molta propaganda, però cap inversió”.

Per a Vicente Martínez Mus, senador del PPCS, “cal un canvi de rumb en la política litoral”. “El PSOE ha rebutjat la iniciativa que el PPCS va presentar al Senat per frenar els habitatges singulars amb una modificació legislativa de la llei de costes”. A més, “ha aprovat un reglament que trepitja els drets dels propietaris, legalment establerts, deixant-los a l’albur de l’avanç de l’onatge i sense cap protecció”.

En aquest escenari, ha assenyalat el senador, només el PP ha estat el que ha presentat una esmena als PGE 2023 amb l’objectiu que s’inverteixi en la regeneració de la costa i es freni l’avenç de la línia marítima. D’una banda, “exigim 20 milions d’euros per executar les obres de protecció sud”. A això, el PPCS suma 500.000 euros dirigits a “desenvolupar l’estratègia de protecció del litoral nord amb especial èmfasi a Oropesa”.

Tal com ha concretat Martínez Mus, “es tracta d’evitar noves invasions marines, de garantir que els habitatges no acaben inundats i d’assegurar que la nostra costa, que és un patrimoni viu, es comporta sense generar danys estructurals a passeigs marítims i primeres línies de costa històricament consolidades”.

A Almassora, “les inversions també haurien d’arribar amb urgència”, segons ha declarat María Tormo. “El 2020 vam veure com l’onatge batia sobre el nostre mur i es colava als habitatges generant danys quantiosos en propietats privades i infraestructures públiques”. “Hem d’evitar que aquests episodis es repeteixin perquè ens fan mal”. Per això, explica la presidenta local del PP i candidata a les eleccions municipals del 2023, “ens deixarem la pell per garantir que davant la regressió del PSOE hi ha la protecció del PP”.

Informació i Foto: PP Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: