El PPCS alerta de l’escassa inversió per a la recuperació mediambiental després dels incendis i exigeix els ajuts per a afectats i municipis després de dos mesos en blanc

El Partit Popular de la província de Castelló alerta de l?escassa inversió prevista pel Govern de Sánchez per restaurar les zones afectades pels incendis forestals d?aquest estiu i exigeix ​​que de manera urgent arribin les ajudes per a afectats i municipis després de dos mesos en blanc.

La portaveu provincial del PP i senadora per Castelló, Salomé Pradas, lamenta que el PSOE només destini 599.000 euros a la zona afectada per l’incendi de Bejís i deixi les Useres sense dotació econòmica malgrat que el foc va arrasar zones d’alt valor ecològic.

Els incendis forestals de Bejís i Les Useres que es van registrar el mes d’agost passat a la província van calcinar més de 20.000 hectàrees entre les comarques de l’Alt Palància i l’Alcalatén. És de justícia que la inversió estigui d’acord amb la quantitat d’hectàrees arrasades, però el Govern només destina una petita quantia clarament insuficient per recuperar les zones afectades i, per si no n’hi hagués prou, a més es deixa sense atendre les conseqüències de l’incendi forestal de les Useres ”, explica la portaveu provincial del PP a Castelló.

“A més, al PP mantenim la trucada de socors perquè el Govern del PSOE no s’oblidi de les ajudes que han de rebre els afectats pels incendis forestals, així com les que han d’arribar als municipis, encara que Sánchez continua fent orelles sordes i sense donar resposta als afectats», explica Pradas.

“És una vergonya que el Govern del PSOE destini tan sols 1,5 milions d’euros en total per a la restauració mediambiental dels incendis forestals de Castelló, Alacant, Galícia i les Canàries”, afirma Pradas. “I també és lamentable que, a més, es deixi fora la restauració mediambiental que també necessita la superfície cremada per l’incendi forestal de les Useres”, recalca Pradas.

“El Consell Ministres ha acordat la declaració d´emergència per a la restauració mediambiental dels incendis d´aquest estiu però la nostra sorpresa ha estat veure que per a tots ells només destina 1,5 milions d´euros, dels 599.000 euros seran per a l´incendi de Bejís , una quantitat que és totalment insuficient a causa de la gran quantitat d’incendis forestals que s’han registrat”, indica Pradas.

“La situació és especialment greu a totes les zones afectades pels incendis, el PP de la província de Castelló ho sap bé, però el PSOE no entén la urgència de la situació perquè ha trigat dos mesos a autoritzar una inversió i quan ho ha fet és clarament insuficient, per la qual cosa les actuacions seran insuficients”, adverteix.

Al dèficit d’inversió per restaurar les zones afectades pels incendis forestals s’uneix el fet que “encara es desconeix quan arribaran els ajuts als afectats així com als municipis”, insisteix la portaveu provincial del PP a Castelló. “L’abandó del PSOE és total. Van parlar d’ajuts urgents, però l’única realitat és que les poques que s’han anunciat arriben tard i són insuficients”, conclou Pradas.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: