El PP insisteix que s’atenen les demandes del Grau, “neteja de sèquies i abocadors, asfaltat, plagues de mosquits i inundacions de Marjalería, en altres”

El regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló Vicente Guillamón va traslladar a l’equip de govern aquesta setmana, a la Junta de districte marítim, les reivindicacions que els grauers segueixen sense veure ateses. Entre elles, la falta de neteja de sèquies davant els propers episodis de fortes pluges i dels abocadors il·legals, alguns han estat pastura de les flames aquest estiu.

La necessitat d‟un pla d‟asfaltat de carrers i camins i la lluita eficaç contra les plagues de mosquits, a més del problema sense resoldre de les inundacions en parcel·les de les partides Molinera, Bovar i Senillar a la Marjalería, pel trencament d‟una canonada fa tres anys, continuen sent reivindicacions sense atendre”, explica. Preguntat el govern sobre la declaració d’emergència sanitària a la Marjalería per acabar amb les parcel·les inundades, “només vam obtenir la callada per resposta”, assegura Guilamón.

I afegeix: “La seguretat és una altra de les preocupacions davant dels repunts de delinqüència a la capital un 26,2% més. I juntament amb la necessitat d’intensificar la neteja de carrers i camins, dels propis contenidors, així com de solars fins i tot de propietat municipal convertits en autèntics abocadors, tal com denunciem aquest estiu als voltants de l’Aeroclub, sumen motius a la indignació veïnal . Són molts els que asseguren que se senten oblidats per l’administració més propera, que és l’Ajuntament”.

Un altre assumpte important i així ho va traslladar l’edil del PP a la Junta de districte marítim de dilluns passat i, posteriorment, el va traslladar el representant de PP al del Consell Rector de Turisme, és l’absència, gairebé vuit anys després, de l’ordenança fiscal reguladora de les autocaravanes. “Castelló segueix sense tenir una tarifa per regular l’estacionament de les autocaravanes, que acampen lliurement i amb total impunitat a llocs on no està permès. I ho fan gratis, malgrat utilitzar serveis que paguem tots els castellonencs”, lamenta Guillamón.

“En aquesta qüestió tampoc vam obtenir cap resposta. El que és evident és que el govern de PSOE, Compromís i Podem fomenta aquest tipus de turisme a cost zero que actua com un efecte crida impedint aparcar altres turismes, en determinades èpoques, al Parc Litoral o restant llocs d’aparcament davant del camp de futbol Javier Marquina”, apunta l’edil del PP.

I afegeix: “Ni el pàrquing al costat de l’Aeroclub està habilitat com a zona d’acampada gratuïta, que és el que es converteix quan arriba l’estiu, perquè no té un punt de buidatge d’aigües grises, entre altres serveis, ni el pàrquing davant del Planetari permet estacionar més de 24 hores, però això tampoc es compleix”.

“Mentre els hotels i altres establiments turístics compleixen amb la llei, el descontrol que existeix amb les autocaravanes al Grau genera competència deslleial, cosa que perjudica el sector. Diem sí a un turisme d’autocaravanes regulat, com està a altres municipis”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: