El PP exigeix a Pedro Sánchez els 307.000 euros que costarà a Xilxes reparar el pantalà

El Partit Popular de Xilxes ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2023 amb l’objectiu que el Govern de Pedro Sánchez compensi la despesa de 307.000 euros que els veïns hauran de pagar per restaurar el pantalà que el Ministeri de Transició Ecològica es nega a adequar i manté tancat i en estat de ruïna des de fa més d’un lustre.

La proposta parteix del portaveu del PP a Xilxes i també senador, Vicente Martínez Mus, que lamenta que “avui siguin els veïns de Xilxes els que hagin de pagar de la butxaca una obra que és responsabilitat i competència directa del Govern de Pedro Sánchez”. “És una burla i un càstig indegut que no podem tolerar”.

El regidor i també senador ha posat un èmfasi especial en els 307.000 euros que els veïns de Xilxes hauran de finançar per executar aquesta obra i reobrir un pantalà que porta més d’un lustre tancat. “L’obra estava prevista a 250.000 euros. Finalment s’ha adjudicat per 307.000 euros”. “L’import, íntegrament, el pagarem de les nostres butxaques”, ha assenyalat el regidor del PP.

Martínez Mus és especialment incisiu en la despesa “que assumeix un poble que no té competències sobre aquesta infraestructura”. I culpa directament l’alcalde de vendre “com el negoci del segle” que “Xilxes assumeixi la concessió d’aquesta infraestructura per 10 anys per finançar una obra que no ens competeix i gastar-nos 307.000 euros”.

De l?import total, 250.000 euros vindran finançats per un préstec que l?alcalde ha decidit que tingui una vigència de 15 anys. “És a dir, d’aquí 10 anys perdrem la concessió, tornarem el pantalà al seu amo, Costas, totalment restaurat, i seguirem pagant 5 anys més un préstec que per a l’alcalde és gairebé un negoci rodó”.

Des del PP “hem exigit, per responsabilitat, que els PGE del 2023 prevegin una partida de 307.000 euros per compensar la despesa que els veïns de Xilxes hauran d’assumir perquè el seu alcalde ha estat incapaç de reclamar al Govern d’Espanya que assumeixi la seva despesa responsabilitat i financi una obra que és de la seva plena competència”.

Al PP, “tenim clar que Xilxes no ha d´assumir aquesta servitud. Que Costes ha de finançar l´obra i tornar-la en condicions als veïns. I que el nostre poble té el dret a gaudir d´aquesta infraestructura en condicions òptimes i sense que això suposeu un cost per a les nostres butxaques”.

Informació i Foto: PP Xilxes

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: