El PP demana posar en marxa una campanya institucional per incentivar la contractació de joves a les empreses

El PP demana al Consell fomentar a les empreses la contractació de joves valencians en situació d’atur mitjançant una campanya institucional. Així ho ha sol·licitat la portaveu d’Ocupació del GPP, Candela Anglés, en una proposició no de llei presentada a les Corts.

La diputada popular ha indicat que “a la Comunitat Valenciana, el primer trimestre del 2023, la taxa d’atur entre joves menors de 25 anys se situa en el 23,1%. En números concrets, 53.400 valencians menors de 25 anys estan aturats. Així mateix, l’EPA també revela que si s’amplia el rang d’edat fins als 35 anys, el nombre d’aturats arriba a 121.000 valencians, és a dir, un de cada tres aturats pertany a aquest rang d’edat”.

Candela Anglés ha assenyalat que “aquesta situació entre els joves no només limita les seves oportunitats de desenvolupament personal i professional, sinó que té un impacte negatiu a l’economia ia la societat”.

Anglés ha indicat que “el Consell ha d’adoptar de manera imperativa i prioritària iniciatives concretes per abordar aquest problema i brindar als joves les eines necessàries per accedir a la feina. Una d’aquestes mesures que sol·licitem en concret és la de posar en marxa una campanya institucional a nivell autonòmic per fomentar a les empreses la contractació de joves valencians en situació de desocupació”.

La portaveu popular justifica aquesta petició que “només el 35% dels beneficiaris de contractes subvencionats a ajuntaments van aconseguir una ocupació estable en el termini de sis mesos després de participar al programa. En canvi, en el cas dels ajuts per fomentar la contractació de joves en empreses, el percentatge de beneficiaris que obté una ocupació estable als sis mesos (generalment, a la mateixa empresa on van estar contractats amb ajuts públics) s’eleva fins al 83 ,1%. L‟administració ha d‟incidir en la promoció d‟aquests contractes”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d