El PP demana mesures de suport per a les fleques i que s’incloguin entre els sectors afectats per la pujada de costos energètics

El president del PPCV, Carlos Mazón, i la secretària general i Síndica del GPP, María José Catalá, han demanat al Consell de Puig que “posi en marxa ajudes per salvar els negocis artesanals de la desaparició i perquè s’incloguin el forn i pastisseria entre els sectors essencials afectats per la “crisi energètica” davant el progressiu tancament dels forns artesans a la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón i María José Catalá s’han reunit amb representants del Gremi de Forners i Pastissers de València a qui han traslladat el suport del PP per a la posada en marxa de mesures concretes que donin resposta a la crisi del sector. Aquesta setmana el GPP presentarà una PNL a les Corts en què reclama al Consell de Puig atendre les reivindicacions del sector.

Des del PPCV proposarem diverses mesures com un bo consum per als ciutadans, igual que fa la diputació d’Alacant, i l’aprovació de subvencions per adequar locals de negocis artesanals i convertir-los en eixos sobre els quals pivota el comerç local. En concret, subvencions per a insonorització i sortida de xemeneia, plans de relleu generacional i formació específica en els negocis tradicionals”, ha assenyalat.

Mazón ha indicat que “el forn de pa i pastisseria artesanal són un sector essencial per a la societat que està en perill pel fet que el cost fix de la seva factura s’ha doblat, els preus de les matèries primeres han disparat, els seus costos de producció estan desorbitats i tot aquest increment no es pot repercutir al producte final. Per això han de ser inclosos entre els sectors que reben ajudes pel cost energètic”.

El president dels populars ha assenyalat que “des del PPCV donem suport al manteniment i impuls de la fleca i la pastisseria artesanal per la qualitat dels seus productes més saludables, per la proximitat i pel caràcter vertebrador de pobles i ciutats. El tancament dels forns artesans suposa no només la desaparició de milers de llocs de treball, sinó que és un pas més cap a l’extinció del comerç de proximitat i de la nostra forma de vida”.

En aquest sentit, el PPCV ha traslladat el seu suport a la concentració de dijous que ve davant la Delegació del Govern sota el lema “Tanca el forn artesà! mor el teu barri” per exigir mesures que donin resposta a la crisi del sector.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: