El PP demana destinar 140.000 € de Festes a ajudes directes a colles federades, Gaiates i ens vinculats per mantenir la infraestructura de la Magdalena

El Grup Municipal Popular ha presentat esmenes per valor de més de 140.000 euros a l’pressupost del Patronat Municipal de Festes amb l’objectiu d’ajudar de manera directa a tots els col·lectius i ens que fan possible les festes de la Magdalena. “Pensem que la nostra proposta, amb partides pressupostàries concretes orientades, d’una banda als sectors gaiaters i, d’altra banda, a les colles federades, ens vinculats i altres col·lectius que fan possible les nostres festes fundacionals, contribueixi a mantenir la infraestructura de sempre, perquè quan puguem tornar a celebrar les festes de la Magdalena tornin tots i no es quedi ningú pel camí, pensant també en que puguin tenir un impacte econòmic positiu per a molts sectors “, explica la regidora Maria Espanya. Així l’hi ha traslladat al president de la Federació de Colles, Pepe Beltrán, i membres de la seva junta directiva en una reunió a la qual també ha assistit el regidor de PP Juan Carlos Redondo.

Cal recordar que el pressupost d’aquest any per les festes de la ciutat de Castelló s’ha reduït en 318.000 euros respecte a l’any anterior. “Donada la situació de pandèmia que ha impedit la celebració de multitud d’actes marcats en el calendari anual és comprensible, des del Partit Popular ja vam demanar que aquests diners que s’ha retallat a festes es traduís en ajudes directes als sectors més castigats per la crisi, com l’oci nocturn, el comerç, l’hostaleria o el turisme, entre d’altres. I de els diners que es queda per a festes, al menys, que sigui d’utilitat i es destini al que realment fa falta “, recorda Maria Espanya.

Els Populars proposen destinar com ajudes directes 94.656 euros als col·lectius de l’ ‘món de la festa’ que fan possible l’organització de la Magdalena, “perquè puguin afrontar despeses fixes i no enfonsar-mentre dura la pandèmia”, apunta Espanya. I d’altra banda, María España afegeix: “Hem plantejat destinar una partida de 45.600 euros per a ajudes a l’lloguer de locals per als sectors gaiaters, ja que després de dos anys consecutius sense festes fundacionals alguns sectors gaiaters i altres ens han notat una pèrdua de socis , el que redueix les aportacions amb les quals fer front a al pagament de lloguers de locals, punts de trobada que van més enllà de ser locals d’oci, formen part de la infraestructura de les festes, perdre’ls seria fer desaparèixer el treball i l’esforç de molts anys, així com la disminució de la dinamització de la ciutat i la pèrdua de gran part del seu atractiu turístic “.

La reunió amb la Federació de Colles també ha servit per abordar altres temes relacionats amb les festes de la Magdalena, com la necessitat urgent de convocar l’Assemblea de Festes, encara que sigui de forma telemàtica. Una petició que ja va traslladar Maria Espanya a Consell Rector de Festes la setmana passada.

“L’Assemblea de Festes és el fòrum adequat on s’han d’exposar totes les qüestions relacionades amb les festes i on s’han de prendre les decisions, per exemple, per a plantejar qüestions tan rellevants com el canvi de dates de la Magdalena de març a setembre, que ja copa el debat al carrer “, assenyala Espanya.

“Reiterem la nostra petició de convocar l’Assemblea, complint amb la normativa sanitària, la qual venim reclamant sense èxit des del Ple de el 19 de desembre de 2019, on es va aprovar una moció conjunta de PP i Ciutadans, recolzada per Compromís que instava a el govern municipal a convocar l’Assemblea de Festes en compliment dels Estatuts vigents de l’Patronat Municipal de Festes, uns estatuts que, per cert, tampoc s’estan complint per part de l’equip de govern que lidera l’alcaldessa Amparo Marco “, assenyala Espanya.

Així mateix, l’Assemblea de Festes “s’ha de convocar per informar a tots els assembleistes de la proposta anunciada per l’equip de govern municipal pel que fa als actes concrets que té en ment organitzar de cara al setembre per celebrar, d’alguna manera la Magdalena 2021, davant l’anul·lació de les festes el març passat a causa de la pandèmia “, conclou la regidora Maria España.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: