El PP defensa a Morella les ajudes per al sector primari que evitin la ruïna de ramaders i agricultors

El Partit Popular de Morella defensarà demà en ple les ajudes que permetin a ramaders i pagesos no acabar arruïnats per l’increment de preus de les matèries primeres i energies a què no són aliens. “Aquestes activitats, especialment la de la ramaderia per a la nostra localitat, estan patint de manera directa les conseqüències d’una inflació a què se suma l’increment dels costos energètics i els carburants”.

Tal com ha relatat Jesús Lecha, “des de l’Ajuntament de Morella tenim la capacitat i l’obligació d’ajudar els qui s’ho estan passant malament i són base econòmica de la nostra ciutat”. En aquest sentit, ha declarat el portaveu del PP al consistori, “demanem que el consistori demostri la seva sensibilitat amb aquests professionals bonificant un 25% l’IBI rústic i industrial, el 95% per a l’ICIO i el 15% a l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica”.

De la Diputació, exigeix Lecha, “demanem que es compensi econòmicament a l’ajuntament que compensi taxes, preus públics i impostos”, a més de reclamar al Consell “una línia de suport que permeti subvencionar, a través dels Fons Next Generation UE, amb el límit de 600.000 euros per agrupació, la instal·lació de panells fotovoltaics a Comunitats i Societats de reg, així com a les naus de les ramaderies productores d’aus i porcí”.

Aquesta mesura reclamada al Consell, juntament amb l’exigència de reduir la càrrega fiscal a les explotacions agrícoles i ramaderes, crear un Pla de Digitalització del sector primari, així com potenciar la tecnificació de cultius d’interior com la vinya, fruita seca, oliverar i cereal , facilitant l’adquisició de maquinària a través de subvencions de la Generalitat, “serien de gran ajuda per a professionals que estan patint els estralls de la pujada de preus”.

D’altra banda, Lecha reclama mitjançant una proposta perquè la Diputació de Castelló i la Generalitat apliqui els criteris de població en el repartiment del Fons de Cooperació. Així mateix, i tenint en compte l’escenari econòmic actual, l’edil considera necessari que tant la Diputació com el Consell han d’incrementar la dotació del Fons de Cooperació Municipal en la mateixa proporció que s’ha incrementat el capítol I dels ajuntaments, així com del Índex de Preus al Consum (IPC) perquè la dotació de serveis als ciutadans no es vegi afectada”.

I tot això “fraguat en una taula de treball amb alcaldes i tècnics” que Lecha planteja a fi de “consultar, valorar i desenvolupar les millores en els criteris de repartiment del fons”. “Hem de ser capaços de treballar per millorar les condicions de la nostra localitat, per exigir els fons que mereixem per població i per ajustar-nos a les condicions d’un mercat sacsejat per un increment de preus del qual no són aliens els professionals”, ha conclòs edil.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: