El PP defensa 11 esmenes als Pressupostos GVA per corregir el greuge inversor que pateix Alcoi

El diputat autonòmic del PP a les Corts Valencianes, Fernando Pastor, ha anunciat que els populars han presentat 11 esmenes als Pressupostos de la Generalitat Valenciana (GVA) per tal de corregir el greuge inversor cap a Alcoi, ja que només es preveu una inversió real per a la ciutat de 20 euros per habitant enfront dels més de 120 de mitjana per a la Comunitat.

Segons Pastor, «les nostres esmenes pretenen corregir aquesta situació i fer-ho des de plantejaments lògics que busquen el desenvolupament i la posada en marxa de projectes d’interès general per als alcoians i la dinamització de la nostra economia».

Per a Pastor, «no és de rebut que un any més el Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra oblidi en els seus comptes projectes que són vitals per a la nostra economia i que part dels mateixos estan consensuats amb totes les formacions polítiques a nivell local».

En aquest sentit, el diputat alcoià ha criticat que «les inversions reals propostes des de la Generalitat Valenciana amb Alcoi són insignificants i no serveixen ni per cobrir l’expedient, has de buscar amb lupa per trobar una partida vinculada a Alcoi».

Per demostrar aquesta situació, Pastor ha utilitzat l’exemple del Centre de Turisme Interior previst per a l’illa de Rodes, un projecte amb un cost estimat de 3’5 milions d’euros i dels quals només apareixen en els comptes per 2019 la quantitat de 100.000 euros. Per això, Pastor ha criticat la falta d’inversió real: «ens venen a so de bombo i platerets l’aprovació d’un projecte, que per cert va ser iniciativa del PP, però només preveuen invertir el 2019 una quantitat que no arriba ni al 3% del cost estimat del mateix «.

La manca de programació de projectes d’Alcoi en el Capítol 6 (inversió real) dels pressupostos de la GVA per 2019 vol dir que la ciutat rebrà una inversió aproximada de 20 euros per habitant, mentre que la mitjana prevista per al conjunt de la Comunitat es fixa en 129 euros, sis vegades més.

Les 11 propostes presentades pels populars en els Corts Valencianes en forma d’esmena abasten diferents temàtiques com les infraestructures, el turisme, l’educació, la indústria o el medi ambient:

Import Denominació projecte
500.000 Ampliació dotació construcció Centre de Turisme (Cdt) Interior en poma Rodes
100.000.- Col·laboració Promoció III Fira Modernista
50.000 Continuïtat i adequació Via Verda Alcoi-Ibi
 Genèrica Millora i ampliació CV-70 Alcoi-Benidorm
Genèrica Accés i millora A-7 amb el centre urbà i hospital Verge dels Lliris
Genèrica Millores línia fèrria Alcoi-Xàtiva
100.000.- Incorporació línia Associació Turisme Inetrior
75.000.- Redacció Projecte Complex Tecnològic Rodes
200.000.- Desenvolupament Institut Tecnològic de la Cosmètica
Genèrica Devolució concert Col·legi La Salle
500.000 Nou Parc Rural d’Emergències

Segons Pastor, «es tracta d’un paquet d’esmenes molt fàcils d’assumir per part del Consell i que repercuteixen de manera positiva en qüestions tan interessants com pot ser l’aposta per la implantació d’un nou institut tecnològic, la millora de les infraestructures, la prolongació de la via verda cap a Ibi o el suport a la III Fira Modernista «.

A més, Pastor ha explicat que «si els partits del Consell, PSPV i Compromís, aprovessin el paquet d’esmenes referit a Alcoi presentat pel Grup Popular, corregiríem el greuge comparatiu al qual des del punt de vista de la inversió ens sotmet el govern valencià «.

El Tren torna a quedar-se fora amb Ximo Puig

Per quart any consecutiu, els comptes de Ximo Puig no preveuen ni un sol euro per a les millores de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Per tant, aquesta infraestructura ferroviària no percebrà ni un euro de fons de la Generalitat Valenciana.

Per això, Fernando Pastor ha volgut denunciar que «no és de rebut que per quarta vegada consecutiva Ximo Puig s’oblidi de les millores en una infraestructura tan reivindicada pel mateix PSOE quan era a l’oposició com és la línia Alcoi-Xàtiva».

A més, Pastor ha anunciat que «des del PP estarem vigilants perquè el Govern d’Espanya compleixi la seva obligació i inverteixi en la modernització i millora de la línia, tal com ho va deixar previst i tancat el govern del PP abans de la moció de censura que va portar a Pedro Sánchez a la presidència de l’executiu «.

Informació i Foto: www.ppcv.com

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: