El PP de Castelló elevarà a Ple el problema que pateixen des de fa dos anys 300 famílies de la Marjaleria perquè Marco no segueixi mirant cap a un altre costat

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, defensa als veïns de la Marjaleria als que l’alcaldessa Amparo Marco està menyspreant sense atendre les seves peticions des de fa dos anys. “No és de rebut que els veïns de les partides Bovar, la Molinera i Senillar segueixin inundats després de dos anys i sense resposta de cap tipus per part de l’equip de govern municipal d’esquerres, malgrat haver registrat una sol·licitud, per via oficial, demanant solucions al trencament de el col·lector central, que ha ocasionat un seriós problema d’inundacions als veïns d’aquesta zona “, explica.

I afegeix: “Després de 9 mesos sense una resposta oficial per part de l’equip de govern, anem a elevar la seva problemàtica a Ple municipal perquè l’alcaldessa Amparo Marco no segueixi mirant cap a un altre costat”. En aquest sentit, Sergio Toledo espera un posicionament clar a l’alcaldessa davant d’un problema que no pot prolongar-se més temps. “La frustració i l’abandonament que senten els veïns està més que justificat”.

“Cap castellonenc mereix el menyspreu d’un equip de govern com el d’Amparo Marco que, lluny de solucionar els problemes als veïns, mira cap a un altre. I, mentrestant, hi ha veïns que porten dos anys sense poder entrar als seus habitatges perquè estan completament negades. Anem a instar el govern de Amparo Marco en el Ple i, esperem tenir el suport de la resta de grups polítics, a que busqui una solució a les més de 300 famílies afectades que tenen por que a causa de l’aigua estancada es generin problemes de salubritat i plagues ” , apunta el portaveu Popular adjunt.

La reparació d’aquesta canonada ha arribat a quantificar en al voltant de 200.000 euros. Segons el parer de l’edil Popular és “un import perfectament assumible per l’equip de govern que no dubta a gastar-molt més diners, més 500.000 euros, a la reforma de despatxos a l’Ajuntament”.

A les necessitats que vénen reivindicant les associacions veïnals de la marjaleria, com l’arranjament de camins, senyalització viària, neteja de sèquies, acabar amb els abocadors incontrolats, major il·luminació o la necessitat d’augmentar la vigilància davant la falta de patrulles de Policia Local, especialment a les nits, se suma aquest problema d’inundacions, pendent de resoldre des de fa dos anys.

El Vedat Arrosser ha aportat una solució temporal col·locat una petita bomba extractora d’aigua que no dóna l’abast i el soroll dia i nit, durant els 365 dies de l’any, està causant seriosos problemes als veïns.

El Partit Popular de la ciutat de Castelló es va reunir amb veïns afectats el passat 5 d’abril, comprovant de primera mà les inundacions en els habitatges. “Els veïns no entenen per què els motors per desguassar no s’activen quan la situació ho requereix, i una situació com la que estan vivint ho fa necessari, i reclamen una solució conjunta a l’Ajuntament de Castelló, a la Diputació de Castelló i a l’Vedat arrosser “, assenyala Toledo

Els mateixos afectats asseguren que aquesta situació, que pateixen des de fa dos anys, no és comparable a cap altra. A part d’inundacions per episodis puntuals de fortes pluges torrencials, les vies de desguàs havien funcionat de manera que els mecanismes per extreure l’aigua contribuïen a la tornada a la normalitat en qüestió de dies.

Aquestes inundacions han augmentat encara més la sensació d’abandonament entre els veïns de la Marjaleria, els que ja han expressat en nombroses ocasions el seu descontentament i malestar a propòsit d’un pla general, com el que ara mateix està en tramitació, de què diuen que no resol seus problemes, a més de no recollir les principals propostes que han fet els veïns i per això han presentat al·legacions pendents de resoldre.

La moció que els populars portaran a Ple incideix, a més d’en buscar solució a el problema d’inundacions, impulsar els serveis que demanden els veïns, com escometre un pla d’asfaltats a la Marjaleria juntament amb la millora de la il·luminació, de la senyalització i la col·locació d’elements de protecció que garanteixin l’accessibilitat i la seguretat viària. També insistiran en intensificar la presència de Policia Local en aquesta zona i situar una Oficina d’Informació sobre el Pla General a la Marjaleria per aclarir els dubtes encara existents sobre la reclassificació de terra que implica la nova proposta de Pla General encara per aprovar.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: