El PP de Castelló denuncia que Marco “va pagar tres vegades” unes càmeres de vídeo que no van funcionar el dia de l’assalt al terrat del consistori “perquè no estaven instal·lades”

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló ha denunciat avui que l’equip de govern d’Amparo Marco “va pagar tres vegades” unes càmeres de vídeo que no van funcionar el dia de l’assalt al terrat de l’edifici del Palau Municipal d’consistori “perquè no estaven instal·lades” .

Aquesta és una de les primeres conclusions que el portaveu adjunt dels populars, Sergio Toledo, i el regidor de l’PP Vicent Sales han donat a conèixer avui en roda de premsa en relació amb les investigacions de la comissió que, a petició de l’PP, investiga des de fa un any els contractes d’adjudicació i l’execució de la nova sala d’emergències de la Policia Local de Castelló. Una infraestructura que ha suposat un desemborsament global de prop de 1,5 milions d’euros.

Sales ha explicat que “l’origen del primer contracte es remunta a l’expedient 30916/2016, relatiu a l’informe de necessitat d’equipament de la sala i que, en contra de la praxi habitual fins a la data a l’ajuntament i de manera extraordinària, es va optar per externalitzar la redacció de el plec de condicions tècniques i es va encarregar a dit a l’empresa ALT 165, una signatura que no té activitat i té la seu a Sant Llorenç de l’Escorial, el mateix municipi de la Comunitat de Madrid que Eurocop, que és la empresa que finalment va acabar assumint l’execució de l’contracte de renovació de la fallida sala d’emergències “.

L’edil Popular ha recordat que “l’equipament de la instal·lació va ser adjudicat al desembre de 2016 i un dels lots, el 4, incloïa la instal·lació de 21 càmeres de seguretat en diferents seus municipals, com els exteriors i l’interior del Palau Municipal d’el Ajuntament de Castelló, a més de l’entorn de la plaça Major “, ha continuat Sales, que ha remarcat que” aquestes 21 càmeres es van signar com recepcionades i instal·lades el 17 d’abril de 2017 però el 30 de setembre de 2017, la vigília de l’referèndum il·legal d’independència promogut per la Generalitat de Catalunya es va produir l’assalt al terrat de l’palau municipal, la versió oficial de l’equip de govern d’Amparo Marco va ser que no es va poder identificar els responsables perquè les càmeres no funcionaven “. “Fins i tot el 2n Tinent d’Alcalde de llavors, Antonio Lorenzo, va afirmar en premsa que estaven velles i obsoletes i que es va desconnectar el cable que permetia l’enregistrament en un dispositiu central”, ha ressenyat Sales, que ha recordat que “parlem que les mateixes càmeres, presumptament d’alta tecnologia, per les quals tot just cinc mesos abans s’havien pagat 136.000 euros més 28.560 euros d’IVA. Una informació que vam obtenir després de reclamar per la via judicial a l’Tribunal Superior de Justícia l’informe policial de l’assalt al terrat, que demostrava que les càmeres que hi havia instal·lades en el moment de l’assalt eren les velles, i no les noves que hauria d’haver col·locades i en funcionament “.

“I a més, tot i la inversió que ja s’havia desemborsat per aquestes càmeres, l’equip de Amparo Marco va procedir a la formalització d’un segon contracte a dit el 21 de novembre de 2017 amb l’objecte de substituir aquestes càmeres per altres més modernes i, no contents amb això, el 28 de novembre de 2017 van procedir a la formalització d’un tercer contracte amb aquest mateix objecte “, ha indicat Sales.

En aquest sentit, el portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular, Sergio Toledo, ha asseverat que “aquests fets demostren que l’equip de govern d’Amparo Marco va pagar per unes càmeres de videovigilància que el dia de l’assalt al terrat no van funcionar perquè no estaven instal·lades i que es van acabar pagant no dues vegades, sinó tres “. L’edil Popular ha valorat més que “avui, a data 18 de novembre de 2020, és un fet que l’objecte de el contracte, com és la renovació de la sala d’emergències de la Policia Local, no s’ha complit mentre hi ha 800.000 euros ja gastats en ella, als quals se sumen altres milers d’euros en contractes menors l’objecte ja estava contemplat en el contracte inicial i altres 600.000 euros que també anaven a anar a parar a l’empresa Eurocop i que ara mateix estan bloquejats pels tribunals competents “.

Per això, ha demanat a Amparo Marco que “resolgui tots els dubtes que té sobre la taula al voltant d’aquesta sala i, ja que fins a la data no se’ns ha respost a la comissió d’investigació a la pregunta clau, aclareixi personalment qui s’ha portat els diners, que ha sortit de la butxaca de tots els castellonencs “.

CRONOLOGIA

– Origen del primer contracte: expedient 30916/2016. Informe de necessitat d’equipament de la sala d’Emergències, firmna signat pel 2n Tinent d’Alcalde, és a dir, Antonio Lorenzo, número dos de l’PSOE a la ciutat de Castelló i mà dreta de l’alcaldessa Amparo Marco, i per l’Intendent Julián Sánchez , “s’ha generat la necessitat de fusionar totes les sales en una (sala de coordinació d’emergències, la de bombers, la de PLCS i la sala de gestió i control de trànsit) per donar una resposta coordinada”. S’anuncia que la redacció de el plec de condicions tècniques s’externalitza i s’encarrega a l’empresa ALT 165.

– Desembre de 2016: S’adjudica el contracte d’equipament integral de la Sala d’Emergències. El preu inicial per valor de 899.030 € (iva inclòs) i es va acabar adjudicant en 4 lots per un valor proper als 791.105 €. És a dir, ens va costar a tots els castellonencs gairebé 800.000 euros.

Els quatre lots van ser adjudicats inicialment a l’empresa Eurocop, amb seu a Sant Llorenç de l’Escorial, igual que ALT 165, si bé una de les empreses va recórrer el procediment de selecció i adjudicació de el lot 2, i va acabar guanyant-ho en els tribunals, demostrant que , al menys, hi havia un interès especial en que els quatre contractes recaiguin en la mateixa signatura.

Lot quatre: En l’objecte de el contracte, el dia 26 de setembre de 2016, figura en la clàusula primera, que el Lot 4 té per objecte el “Subministrament, instal·lació i posada en servei d’un nou equipament de Cambres de Seguretat CCTV amb anàlisi de vídeo en diferents seus municipals amb connexió a la Sala CECOP de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergències “.El import màxim d’aquest Lot 4 era de 136.000 euros més 28.560 euros en concepte d’IVA.

2 desembre 2016: a la taula de contractació de 2 de Desembre de 2016, es va donar compte dels informes tècnics de ALT165 amb la conformitat de l’Sr Carque, proposant l’adjudicació a aquesta societat.

23 desembre 2016: A proposta de el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, número 2 de PSOE i mà dreta de l’alcaldessa Amparo Marco, es porta a la Junta de Govern Local, que presideix l’esmentada Amparo Marco, en sessió celebrada el dia 23 de Desembre de 2.016, un acord que tira endavant amb l’adjudicació d’aquest Lot 4 a la mercantil EUROCOP, igual que els lots 1, 2 i 3.

– 23 març de 2017: l’Intendent General, José Luis Carque, envia un escrit a la Cap de Patrimoni i Contractació, Pilar Simó, proposant una MODIFICACIÓ DEL CONTRACTE.

– 7 abril 2017: la Cap de Contractació respon que tal com diu la Llei “la modificació de l’contracte no podrà alterar les condicions essencials de la licitació”. I que “el contrari equivaldria a un nou contracte”.

– 17 d’abril de 2017: l’Intendent Cap José Luis Carque recepciona els Lots 1, 3 i 4 de part de Eurocop Security Systems.

– 30 setembre de 2017: assalt al terrat de les dependències del Palau Municipal d’l’Ajuntament de Castelló. La versió oficial de l’equip de govern d’Amparo Marco va ser que les càmeres no funcionaven. Cap. Algunes, a el parer des del 13 de setembre, altres, segons la versió de al número 2 del PSOE a l’Ajuntament de Castelló, responsable de la seguretat ciutadana a la ciutat i impulsor de el projecte, que va costar 800.000 euros, LES CÀMERES DE VÍDEO no funcionaven .

– 21 novembre de 2017: Formalització d’un segon contracte menor, és a dir, A DIT, amb l’objecte de substituir les Cambres ANALÒGIQUES DEL INTERIOR DE L’AJUNTAMENT I DE L’EXTERIOR PER ALTRES MÉS MODERNES I, SOBRETOT, QUE EN TEORIA funcionessin.

– 28 d’novembre de 2017: formalització d’un segon contracte amb aquest mateix objecte.

 

 

 

Informació i Foto: PP Castelló

 

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: