El PP de Castelló defensa una prova daccés a la universitat única a tot Espanya per garantir la igualtat doportunitats

El Partit Popular de la província de Castelló defensa una prova daccés a la universitat única a tot Espanya per garantir la igualtat doportunitats entre els alumnes de totes les comunitats autònomes. El vicesecretari d´Educació del Partit Popular de la província de Castelló, Adrián Casabó, afirma que el sistema actual genera desigualtat entre els alumnes i que cal impulsar unes proves que garanteixin la màxima equitat entre els estudiants.

“Al Partit Popular de la província de Castelló apostem per unes proves comunes a tot Espanya de la mateixa manera que l’accés a la universitat és de districte únic”, recorda Adrián Casabó. “En l’actualitat, els exàmens d’accés a la universitat són diferents depenent de la comunitat autònoma on un alumne es presenta, de manera que generen desigualtat a l’hora de poder accedir a uns estudis o altres”, afegeix Casabó.

El vicesecretari d’Educació del Partit Popular de la província de Castelló explica que, a hores d’ara, malgrat que el Ministeri d’Educació i Formació Professional determina els continguts que els alumnes han d’adquirir per superar aquestes proves, no especifica quines han de ser les preguntes que formin part dels diferents exàmens, i cada comunitat autònoma és la que en última instància planteja les preguntes dels exàmens. Tot això desencadena que determinades comunitats autònomes obtinguin resultats més alts en aquestes proves que altres comunitats, generant una gran desigualtat entre els alumnes. A més, com que l’accés a la universitat és de districte únic, aquests estudiants tenen més possibilitats de poder entrar a qualsevol universitat”, subratlla Adrián Casabó.

Davant d’aquesta situació, el Partit Popular de la província de Castelló defensa una EBAU (Avaluació del Batxillerat i Accés a la Universitat) única per al conjunt d’Espanya, acordada amb les comunitats autònomes i amb els òrgans de representació universitària. “Al PP defensem garantir la igualtat d’oportunitats de tots els espanyols, l’equitat i la màxima eficiència en la provisió dels serveis públics, per això reclamem la implantació d’una prova única”, assegura Adrián Casabó.

Per això, el vicesecretari d’Educació del Partit Popular de la província de Castelló exigeix ​​“una prova d’accés que garanteixi que tots els alumnes tinguen les mateixes oportunitats a l’hora d’escollir quina Universitat i quins estudis volen cursar, sense que el seu lloc de residència sigui un motiu de discriminació”. “El fet que hi hagi proves diferents, amb diferent estructura i blocs de continguts, i amb criteris de correcció també diferents genera evidents desavantatges entre els alumnes segons el lloc on resideixin”, destaca Adrián Casabó.

A més, el vicesecretari d’Educació del Partit Popular de la província de Castelló qüestiona que ens trobem poc més d’un mes després d’iniciar-se el nou curs escolar i els centres, els estudiants i els professors desconeixen en aquests moments la configuració de la nova prova EBAU , que podria condicionar lelecció de la modalitat de batxillerat pels estudiants, lorganització dels estudis, la programació didàctica i el seu ensenyament.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: