Política

Agricultura concedeix més de 2 milions d’euros del Programa de Suport al Sector Vitivinícola

La Conselleria dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha concedit un total de 2.057.506,98 euros en ajudes del Programa de Suport al Sector Vitivinícola Espanyol (PASVE) 2019-2023.

Amb aquesta convocatòria conclou el PASVE 2019-2023 i deixa pas a la Intervenció Sectorial al Sector Vitivinícola (ISV) de la nova PAC, dins del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna (PEPAC) 2023-2027.

La Comunitat Valenciana ha presentat el 2022 al Ministeri d’Agricultura 21 projectes. A la Conferència Sectorial del passat 21 de juliol es va acordar la distribució de fons resultant una llista definitiva de projectes aprovats amb finançament amb càrrec al Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) que recull els 11 expedients valencians, amb una inversió subvencionable de 7.173.616 ,27 euros, per als quals es concedeix una ajuda mitjana del 30%, o el que és el mateix, 2.057.506,98 euros en ajudes.

La major part de les entitats beneficiàries són de perfil cooperatiu, i societats limitades, totes arrelades a la Comunitat Valenciana.

Aquestes inversions són de caràcter productiu, per a l’adquisició de maquinària i equips de procés, dipòsits, automatismes i sistemes de control i millora de la qualitat, i també orientades a aspectes de sostenibilitat com a inversions en fonts d’energia alternativa (fotovoltaica), o reducció d’emissions i efluents. Cal destacar que més del 70% de les inversions proposades incideixen directament sobre instal·lacions fotovoltaiques per contribuir a l’estalvi energètic i als principis de sostenibilitat

També és important destacar l’esforç de les empreses vitivinícoles que, tot i estar immerses en profundes tensions de mercat, primer amb l’impacte de la Covid i ara amb el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, han aconseguit reorientar els seus productes cap a noves àrees de consum mundial.

La directora general de Política Agrícola Comuna, Maite Cháfer, ha assenyalat que disposar d´un programa de suport sectorial amb finançament 100% europeu (FEAGA) constitueix un suport important per als operadors, perquè inclou mesures dissenyades per abordar els problemes específics.

Cháfer ha afegit que la gestió de l’actuació es realitza amb poc marge de maniobra perquè els criteris previstos a les bases reguladores són comuns per a tot Espanya i les singularitats de cada regió de difuminen en excés, cosa que impedeix incorporar criteris acords a la realitat de cada autonomia.

En qualsevol cas, les demandes de la Conselleria d’Agricultura han estat estimades parcialment a l’ISV i, a partir del 2023, els projectes d’inversió que no superin els 100.000 euros podran accedir a ajuts del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). que permetrà una política sectorial més adaptada a les característiques del sector productiu-transformador valencià.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint