El PP de Borriana dóna suport a la Federació de Falles perquè assumeixi les competències de la Junta Local Fallera

El Grup Municipal de Partit Popular elevarà a el pròxim ple de la corporació una proposta que dóna suport a la proposta històrica de la Federació de Falles de Borriana d’assumir la gestió de les festes de Sant Josep. La iniciativa planteja que les competències de la Junta Local Fallera passin íntegrament a la Federació de Falles “de manera que l’administració d’aquestes celebracions i totes les seves parts actives depenguin directament de l’entitat, tal com han demandat des de fa anys”.

La iniciativa, que defensarà en el pròxim ple el regidor de PP, Carlos Solá, planteja que la Federació de Falles compti amb el suport de la regidoria de Festes i Falles, però actuï amb la independència deguda “per administrar el pressupost que els permeti la organització dels actes lligats a aquestes festes “.

La moció de PP posa de manifest la funció “fonamental” que ha tingut des de la seva creació la Junta Local Fallera. “Ha estat promotora de la recuperació d’elements històrics de les nostres festes, garant de la tradició i organisme de cohesió i promoció de les celebracions”, ha explicat Solà.

No obstant això, l’aparició de la Federació de Falles de Borriana, va aconseguir la unió de les diferents comissions falleres en un únic organisme que ha estat veu de la festa i esperó per a la promoció i engrandiment de les tradicions falleres. “A base de treball han forjat una bona experiència que hem de posar en valor i entenem que ara cal fer un pas més ja que tots dos estaments estan preparats per a això”.

De fet, ha assenyalat Solà, “la situació extraordinària provocada per la suspensió de les festes com a conseqüència de la pandèmia de l’coronavirus facilita aquesta cessió de competències que ha de garantir un traspàs tranquil, dialogat i coordinat de la gestió de les nostres festes”. “La nostra aposta per aconseguir-ho, el nostre suport a les comissions i el nostre desig que en 2021 les Falles tornin a convertir Borriana en epicentre festiu com sempre ho han fet”, ha assenyalat el regidor d’el Partit Popular.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: