El PP ampliarà la inversió per lluitar contra el mosquit

El Partit Popular de Castelló ampliarà el pressupost del pla de lluita contra els mosquits quan governi. Així ho ha anunciat la diputada provincial del PPCS, Susana Marqués, després que ahir reclamés al ple de la Diputació la inversió, coordinació i col·laboració necessàries.

“Es tracta d’un problema comú a molts municipis per la qual cosa no es pot abordar únicament de manera municipal, ja que els recursos municipals són finits. Cal fer un estudi i controls exhaustius per adequar els tractaments a cada municipi i per això cal comptar amb una partida pressupostària suficient i folgada, a més de la necessària coordinació que ha d’existir entre ajuntaments, Diputació i Consell per coordinar treballs i que aquest problema de salut pública estigui sota control”, tal com ha afirmat.

Per aconseguir-ho, “el PP ampliarà recursos i garantirà una dotació econòmica suficient per assegurar la freqüència necessària perquè els tractaments siguin més efectius”. Un compromís que el PPCS implementarà quan governi, “de la mateixa manera que ja vam fer a la nostra anterior etapa, on la inversió que es garantia al pla contra el mosquit era d’un milió d’euros”.

La Diputació de PSOE i Compromís ha minorat en termes compartits en 400.000 euros la partida destinada al tractament i al control dels mosquits respecte a l’anterior etapa de govern del PP. Fins i tot amb l’ampliació de crèdit que s’han vist obligats a fer davant les queixes dels municipis afectats per la virulència de la plaga d’aquest any, l’import destinat segueix sense assolir el pressupost que va dedicar el govern del PP durant la darrera etapa de govern .

Respecte a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha retallat en els darrers anys la quantia que aquest any es xifra en 350.000 euros. Una partida que el PPCV ha exigit que s?ampliï amb 250.000 euros i que el PSOE ha rebutjat. “La conseqüència directa d´aquest rebuig la pateixen amb virulència els ciutadans d´aquesta província i és un atac directe als sectors productius que desenvolupen la seva activitat al´aire lliure”. Cambrers, agricultors, paletes, jardiners… són, entre moltes altres professions, víctimes d’aquesta plaga, com vénen denunciant”.

Per tot això, “la solució passa per ampliar la inversió per poder detectar i monitoritzar les principals àrees larvicides i aquelles de refugi del mosquit a la seva etapa adulta; seleccionar el tractament més adequat o les tècniques que siguin més efectives per a cada zona; i coordinar els tractaments que per part de cada ajuntament es duen a terme”, ha dit la diputada provincial del PPCS.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: