El Ple de l’Ajuntament de Valencia aprova la creació de la comissió encarregada d’impulsar la Capitalitat Verda Europea 2024

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui la creació un òrgan integrat per tots els grups polítics municipals per a promoure i garantir el compliment dels compromisos adquirits per la ciutat en ser distingida, per les seues polítiques en matèria de sostenibilitat ambiental, com a Capital Verda Europea per a 2024. Esta Comissió no permanent estarà conformada per quatre regidors o regidores (un per cada grup polític), que actuaran amb vot ponderat en funció de la representació municipal de la seua formació.

Entre els objectius d’esta eina de treball, aprovada en l’última Comissió d’Urbanisme amb caràcter d’urgència, es troben el de vetlar pel correcte desenvolupament i l’execució del programa de capitalitat acordat a l’hora de presentar la candidatura de València a l’esmentat guardó. Així mateix, esta comissió, que es reunirà trimestralment a la sala de Juntes de Govern, presidida per l’alcaldessa de València, María José Catalá, com a presidenta nada de tots els òrgans municipals, o el regidor o regidora en qui delegue, “treballarà per a mantindre el compromís de perseverar en les polítiques i plans que han fet a València mereixedora de la capitalitat”.

El termini per a concloure els treballs d’esta comissió, que també elaborarà una estratègia de comunicació per a projectar València com a model a seguir en matèria de sostenibilitat urbana per a les ciutats europees”, serà de tres mesos. L’informe de les conclusions s’elevarà al Ple per al seu debat i, arribat el cas, la seua ratificació.

Amb l’aprovació d’este acord per a la creació de la Comissió no permanent de la Capitalitat Verda Europea València 2024 l’Ajuntament, que també reforçarà la crida a la societat civil i resta d’institucions públiques de les accions de la capitalitat, impulsa els preparatius d’esta celebració.

La proposta ha tirat avant en el Ple, amb el vot favorable del Partit Popular, Compromís i Vox i amb l’abstenció del Partit Socialista.

En el debat suscitat sobre este tema, la regidora del PSPV-PSOE Elisa Valía ha lamentat “el retard que l’equip de govern porta respecte als temps necessaris per a projectar la capitalitat verda europea”, i ha qüestionat “la posició negacionista de Vox amb les polítiques sostenibles d’Europa”; mentre que el regidor de Compromís Sergi Campillo ha manifestat la seua “sorpresa perquè la comissió que hui s’aprova ja estava creada”, i ha criticat la visió economicista de la capitalitat que, en realitat, ha de defensar un model de ciutat”.

En representació del govern local, la regidora Paula Llobet, ha defensat “el compromís de l’executiu amb la capitalitat, que és total”, i ha assegurat que “l’objectiu municipal és anar més enllà dels esdeveniments que exigix la Comissió Europea i amb la col·laboració públic-privada dur a terme projectes transformadors que posteriorment es puguen auditar en benefici de la ciutat”.

En el Ple també ha debatut de manera conjunta, amb votació separada, propostes en matèria d’urbanisme, parcs i jardins, espais naturals i millora climàtica, i s’ha adonat de l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme pel qual s’ha aprovat, definitivament, el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: