El ple de la Diputació de Castelló de novembre aprovarà noves mesures en contractació i transparencia

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

El Ple de la Diputació aprovarà demà noves mesures en contractació i transparència que faran que el Govern Provincial de Castelló segueixi a l’avantguarda europea en aquestes qüestions. Tant és així que la Corporació Provincial d’aprovar modificacions normatives per agilitzar la participació ciutadana, garantir la màxima transparència pel que fa a la dació de comptes de la gestió a la societat i optimitzar el funcionament de la Central de Contractació al servei dels ajuntaments i de les empreses de la província.

El vicepresident primer de la Diputació, Vicent Sales, ha explicat que “la nostra majoria absoluta és una responsabilitat que assumim potenciant la participació i rendint comptes als veïns. Amb aquestes novetats, fem un pas més per consolidar una Diputació moderna, transparent, eficaç i que exerceix l’escolta activa tant amb els grups polítics, els ajuntaments i els ciutadans per donar resposta de la millor manera a les necessitats dels 135 pobles de la província “.
Així, el vicepresident ha recordat l’àmplia trajectòria en matèria de transparència i participació que ha realitzat la Diputació en els últims anys i que l’ha portat a estar considerada entre les administracions locals intermèdies pioneres en innovació pública al servei d’aquests valors, amb fites com el portal de transparència o la creació del consell de participació ciutadana. “Portem temps ja aplicant mesures encaminades a garantir que aquesta Administració dóna comptes a la societat de cada euro que gasta, entenent aquesta rendició de comptes com una relació coresponsable amb tota la ciutadania de Castelló, no només per a una avaluació conjunta de l’acció de la Diputació, sinó també com un canal immillorable per detectar noves necessitats a Castelló “.
Les modificacions que aprovarà demà el Ple de la Diputació es refereixen a l’Ordenança reguladora de la Transparència i el Gobierrno Obert, així com el nou Reglament regular de la Central de Contractació de la Diputació Provincial, incorporant en tots dos casos les novetats que contempla la normativa europea.
Líders en fer efectiva la participació
La Diputació de Castelló és una de les primeres diputacions espanyoles que ha fet efectiu el seu compromís amb la participació ciutadana amb una Estratègia Provincial de Governança Participativa. Demà, a partir de l’aprovació en Ple de la modificació de l’Ordenança reguladora de Transparència i Govern Obert de la Diputació, l’equip de govern farà entrega a tots els grups polítics amb representació a la Corporació d’una proposta de Pla d’Acció d’aquesta estratègia per comptar amb les seves aportacions.
“Volem comptar amb totes les aportacions que sumin valor als mecanismes que hem d’establir per involucrar els ciutadans d’una manera efectiva en la presa de decisions de la Diputació de Castelló. Aquesta estratègia provincial de Gobiernanza Participativa implantarà la participació de forma transversal en totes les àrees de la Diputació, de manera que entenem la participació com un mètode transversal d’elaboració de polítiques públiques integrat en l’organització “, ha explicat el vicepresident.
Així, ha insistit Sales, “es tracta d’ajudar els 135 municipis i de fer-ho des de la confiança i des de la transparència que faci que tothom se senti partícip de la nostra gestió de Govern”.
En suma, són un total de 21 accions a desenvolupar en 18 mesos, juntament amb altres 26 que podrien adoptar-se en una segona fase.
Optimitzar el funcionament de la Central de Contractació
La Diputació aprovarà demà al Ple el nou reglament regulador de la Central de Contractació d’acord a optimitzar el seu funcionament al servei dels ajuntaments i de les empreses de Castelló assumint les novetats normatives de la Unió Europea.
En aquest sentit, Sales ha posat en valor “l’important estalvi econòmic i administratiu que ha suposat aquesta eina per als ajuntaments de la província. Prova d’això és que en serveis tan habituals com el de subministrament d’energia, els ajuntaments han vist reduïts els seus costos corrents en l’ordre d’un 30% de mitjana des que es va posar en marxa aquesta eina en línia, cosa que repercuteix en què puguin destinar aquests recursos a la millora d’altres serveis que presten als ciutadans en els seus municipis “.
La creació i el manteniment d’aquesta eina per part de la Diputació incideix en la premissa del president Moliner de potenciar totes aquelles iniciatives que facin de la institució provincial un recurs útil i proper per als municipis i els ciudadanosde la província.
En aquest sentit, la Diputació té un paper essencial en aquesta matèria, especialment amb aquells contractes de gran complexitat tècnica, com el del subministrament d’energia elèctrica que mantenen 68 municipis de la província amb un cost estimat de 15,3 milions d’euros, el de serveis posta

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: