El ple de la Diputació d’Alacant dóna suport per unanimitat el Pla + Esport amb més de 10 milions d’euros en inversions

El ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat la convocatòria de el Pla + Esport i la modificació de crèdit que permetrà injectar en els municipis de la província la major inversió extraordinària de la història de la institució en matèria d’esports. Un total de 10 milions d’euros per a la construcció, millora, ampliació o reforma d’instal·lacions esportives, així com per a la renovació de la gespa artificial dels camps de futbol municipals.

El diputat d’Economia i Esports, Eduardo Dolón, ha agraït durant la sessió plenària, celebrada en línia, el suport de tots els grups a aquest programa inversor que, finançat amb romanents, arribarà a tots els municipis de la província i se suma als més de 6,1 milions d’euros consignats en el pressupost ordinari de la Diputació per a l’àrea d’Esports, que ha crescut un 35% respecte a l’anterior.

D’una banda, es contempla una partida de 7 milions d’euros a través de el Pla + Esport, les bases i convocatòria s’han aprovat avui, tant per a actuacions d’obra nova com per a les de millora, ampliació o reforma, admetent-se en la sol·licitud els despeses de redacció de projecte. El repartiment de la subvenció, que oscil·la entre els 30.000 i els 94.000 euros, s’ha realitzat seguint criteris poblacionals, entre altres, com ja es fes amb el Pla + A prop o Planifica.

“Gràcies a aquest pla donarem l’oportunitat als municipis, especialment als més petits, de millorar i reparar les seves instal·lacions esportives, actuacions que havien quedat de costat ja que els ajuntaments optaven, amb les ajudes que fins ara ha impulsat la Diputació, per obres de més envergadura “, ha destacat Dolón, que ha posat en valor, així mateix, els criteris de repartiment d’aquest programa” per arribar a tots els municipis, ajudant més als que més ho necessiten “.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Javier Gutiérrez, ha explicat que el Pla + Esport és un projecte que neix de la col·laboració de les àrees d’Esports i Infraestructures. “Des d’aquesta última es vetllarà per fer realitat totes les necessitats plantejades des dels municipis per desenvolupar noves instal·lacions esportives subvencionades per la Diputació”, ha indicat.

El titular d’Infraestructures ha precisat que a l’hora d’assignar les ajudes es tindran en compte, com en el pla + A prop, criteris tècnics com el nombre d’habitants, la densitat, la superfície o la despoblació per beneficiar aquells municipis que han vist disminuït el seu cens en l’última dècada, establint-se, a més, un coeficient corrector favorable a les poblacions més petites. “És una satisfacció veure com la Diputació evoluciona per introduir en cada vegada més àrees una nova forma de repartiment de les ajudes més justa, més transparent, més equitativa i bolcada amb els municipis més petits”, ha remarcat Gutiérrez.

Des de l’oposició, tant el portaveu de Grup Socialista, Toni Francés, com el de Compromís, Gerard Fullana, han donat suport a la proposta, tot i que han sol·licitat un reforç dels serveis tècnics de la institució per agilitar l’execució dels ajuts, aspecte en el que, segons Dolón, ja s’està treballant.

D’altra banda, l’expedient aprovat avui recull també una partida de tres milions d’euros per a inversions de renovació de la gespa dels camps de futbol municipals. L’ajuda podrà arribar al 95% de l’obra per a les localitats més petites i fins de l’45% per a les de major població i podrà destinar-se també a la transformació dels camps de terra a gespa artificial, en aquest cas haurà d’estar realitzada tota l’obra civil a falta de la instal·lació final. Tal com ha explicat Dolón, aquesta partida ja va ser aprovada en una sessió plenària anterior, però ara s’ha canviat la imputació pressupostària per a agilitzar la tramitació de les ajudes.

Finalment, també s’ha donat el vistiplau a una subvenció de 720.000 euros a la Reial Federació Espanyola d’Handbol per a l’organització del Campionat de Món d’Handbol Femení que se celebrarà al mes de desembre i que tindrà a Torrevieja una de les seves principals seus . El diputat d’Esports ha ressaltat, a l’respecte, la important repercussió econòmica d’aquest esdeveniment per a la província, ja que es calculen més de 16.000 pernoctacions, així com la projecció de la Costa Blanca al món. També s’ha autoritzat una ajuda de 30.000 euros per a l’organització, a través de la Federació Espanyola de Trialtlón del ‘Campionat d’Espanya de Duatló Supersprint per Clubs, per relleus / parelles i per clubs 2 × 2’

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: