El ple d’Almassora aprova el Pla contra inundacions

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà aquesta vesprada el Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’inundacions després de superar el període d’exposició al públic sense registrar al·legacions. El document recull 280 pàgines amb l’organització del personal implicat, tipus de risc i programa d’actuació en cas de sofrir inclemències d’aquest tipus en algun punt del terme municipal.

Tal com figura en l’expedient, el consistori va redactar el pla el passat estiu i, posteriorment, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències va emetre l’informe pertinent. Ara, després de l’exposició de 30 dies al públic, avui passa per sessió ordinària del ple i aquest tràmit permetrà a la Policia Local d’Almassora informar la comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana de la seva aprovació.

La necessitat de comptar amb aquest protocol d’actuació sorgeix de la inclusió de Almassora en el catàleg de municipis valencians amb el risc d’inundacions. Aquest llistat especifica els diferents tipus d’inundacions possibles en la localitat: d’origen fluvial (risc mitjà), d’origen marí (risc mitjà) i d’accident de presa/bassa (zona I María Cristina i zona II Sitjar). Per a això, el protocol que aprova hui la corporació municipal podrà aplicar-se davant qualsevol emergència d’aquest tipus amb independència de l’origen.

L’objectiu passa per aconseguir la màxima protecció per a persones, béns i medi ambient a través d’una estructura jeràrquica i funcional dels mitjans i recursos del municipi, tant públics com privats, que permeti fer front a les situacions de risc o emergència greu. De fet, el document també inclou la possibilitat de mobilitzar recursos externs a l’Ajuntament en cas que la gravetat dels fets obligui a sol·licitar reforços.

Com a elements clau, el pla detalla el nivell de l’emergència i els diferents grups de població amb risc crític, com són les dues residències de la tercera edat, guarderies i escola infantil. Per a tots ells està previst un procediment concret d’actuació i posterior volta a la normalitat que abasta la intervenció en matèria de seguretat, sanitària, assistència, alberg i suport logístic segons cada unitat.

L’operatiu, tal com ha indicat el regidor de Seguretat, Javier Martí, “té molt en compte la intervenció prèvia, els preparatius per a garantir que l’operatiu funcionarà en cas de veure’ns implicats en una situació de risc extrem”. De fet, el document determina els diferents mitjans i recursos, així com les àrees més vulnerables cartografiades per a accedir en situació d’emergència.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: