El planter del cinema espanyol es reuneix en la Trobada Audiovisual de Joves del festival Cinema Jove

Després de dos anys en format híbrid a conseqüència de la pandèmia, la Trobada Audiovisual de Joves organitzada per Cinema Jove torna a ser completament presencial. La secció que va donar origen al Festival Internacional de Cine de València se celebrarà del 29 de juny a l’1 de juliol.

La trobada de participants de la categoria A, dirigida a escolars d’Infantil i Primària de fins a 12 anys, i la categoria B, per a estudiants de l’ESO i Batxillerat de fins a 20 anys, tindrà lloc al Col·legi Major Rector Peset, mentre que les projeccions de la categoria C, que reuneix curts realitzats per alumnes de cicles formatius d’imatge, universitats, escoles de cinema i associacions juvenils, amb edats compreses entre els 16 i els 24 anys, es duran a terme a la Sala 7 de l’Edifici Rialto.

Enguany s’han presentat a concurs un total de 150 curts, dels quals més d’un 80 per cent pertanyien a la categoria ‘amateur’. Del total, s’han seleccionat a concurs set curts d’infantil; huit, de juvenil, i 14, d”amateur’, la qual cosa suma 29 curts del nou planter del cinema espanyol.

“Entre els treballs proposats en les categories infantil i juvenil crida l’atenció el retrat de la pandèmia com si fora un mal somni. El plantejament de la crisi sanitària per als més joves no està integrat en la realitat, sinó com una distopia en un context molt fosc i negatiu”, valora la coordinadora de la trobada, Teresa Aguilar.

Els curts seleccionats aquesta edició es dividiran en tres programes en què s’impartiran sessions de mentoria als participants. Els tutors seran els cineastes Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler, que enguany estaran acompanyats per la directora guanyadora de la secció ‘amateur’ en Cinema Jove 2021, ‘Las flores que arrancas’, Claudia Estrada.

La trobada es clausurarà amb una projecció amb música en directe i constarà de dues activitats especials: la presentació als participants de la secció C del llibre del cineasta, improvisador teatral i guionista Alejandro Portaz, ‘Cow Lost’, i una projecció de dos curts realitzats en la residència, un facturat en 2020, ‘Agosto’, de Remedios Sola, i un altre en 2021, ‘Cantando en chino’, de Jorge Iguaz.

L’impuls de la residència

Del total, cinc peces amb “mirada singular” seran seleccionades per a participar en la V residència de formació organitzada per Cinema Jove, programada en aquesta ocasió de l’1 al 8 de setembre.

La coordinadora de la trobada atribueix el gran repunt de participants en la secció ‘amateur’, precisament, als quatre anys que fa que es troba en marxa la residència: “El projecte ha donat una espenta a aquesta categoria perquè s’està corrent la veu de la iniciativa en escoles de cinema i cercles universitaris. Al llarg de l’any treballem per difondre la trobada i està arribant a aquest perfil principiant”.

Els participants en aquesta residència estaran concentrats a València amb els mentors Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler. L’equip tutor guiarà el procés de creació dels seus segons curts. El nou planter de cineastes rebrà assessorament en el procés de guió i desenvolupament, així com consells per a realitzar el ‘pitch’ davant de productores. Durant els set dies que dura l’experiència, reescriuran el guió, realitzaran diverses versions i rodaran algunes seqüències.

Guardons de l’IVAJ i À Punt

El festival atorgarà un accèssit i un premi principal, i el premi especial del programa de televisió ‘La aventura del saber’ de La 2 de TVE al millor treball realitzat dins de l’àmbit educatiu.

Així mateix, Cinema Jove renova la col·laboració per segon any amb À Punt i l’Institut Valencià de la Joventut a través del programa ‘Carnet Jove’. La radiotelevisió valenciana premiarà el millor treball en l’àmbit de la Comunitat Valenciana en les categories infantil i juvenil amb una visita a les seues instal·lacions, al Centre de Producció de Programes de Burjassot. L’IVAJ, per part seua, guardonarà els millors curts en l’àmbit local en les categories B i C amb una dotació econòmica de 400 i 600 euros, respectivament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: