El Pla Vega Renhace del Consell prepara les al·legacions al Pla de Risc d’Inundacions en la conca del Segura

El Pla Vega Renhace del Consell està treballant en les al·legacions del Pla de Gestió de Risc d’Inundacions (PGRI) en la conca del Segura (2022-27) de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS).

Per a tal fi, l’equip tècnic d’aquest pla i membres del Consell Assessor del mateix han mantingut una reunió tècnica de treball en l’Oficina del Pla Vega Renhace d’Oriola en la qual s’ha estudiat en profunditat el PGRI i analitzat quins punts es poden millorar o matisar per a després traslladar-lo a la CHS.

Cal recordar que el Pla Vega Renhace de la Generalitat traça l’estratègia, a través de 28 actuacions, per a convertir la Vega Baixa en un territori resilient a un altre fenomen meteorològic de la DANA o gota freda que va assolar aquesta comarca del sud de la província d’Alacant al setembre de 2019.

Una estratègia que també té com a fi aconseguir el desenvolupament econòmic i social de la comarca i que ha donat veu als 400.000 habitants de la mateixa a través d’un procés de participació.

D’aquí la importància de l’estudi del Pla de Gestió del Risc d’Inundacions, que està en període d’exposició pública, per part del comissionat del Pla Vega Renhace i catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant (UA), Jorge Olcina, i del tècnic en planificació i gestió dels riscos naturals del Vega Renahce, Antonio Oliva.

El Pla de Gestió del Risc d’Inundacions en la conca del Segura (2022-2027) i el de Conca del Segura (2022-27) formen part dels documents de planificació essencials en les conques hidrogràfiques espanyoles per als pròxims anys, en relació amb les determinacions establertes per les Directives Europees 60/2000 i 60/2007.

Cal assenyalar que els 27 municipis de la comarca de la Vega Baixa, la població de la qual es duplica en període estival, formen part de la Demarcació Hidrogràfica del Segura. D’aquí ve que l’estudi dels documents de la CHS és de vital importància per al Pla Vega Renhace.

A la reunió, que ha transcorregut entre les 11.00 i les 13.30 hores, han acudit també el comissionat del Pla Vega Renhace i director de l’Oficina d’aquest pla a Oriola, Antonio Alonso, i següents els membres del Consell Assessor del pla: José Manuel López Grima, José Manuel Carrillo, i Ricardo Abadía.

Beneficis per a la comarca

El PGRI de la conca del Segura, marcarà les línies d’actuació en els pròxims anys, en el qual es recullen una sèrie de mesures que, en definitiva, afecten la comarca directament o indirectament.

El document d’al·legacions en el qual s’està treballant, el Pla Vega Renhace considera apropiades les actuacions plantejades per la CHS, ja que aportaran grans beneficis, incrementant la resiliència de la comarca.

Així mateix, el document contempla una sèrie de consideracions, observacions i valoracions cientificotècniques per a perfeccionar el PGRI de la conca del Segura

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: