El Pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat d’Aigües d’Oriola revisen les obres antiinundacions del Baix Segura

El Pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola revisaran de manera conjunta les obres antiinundacions que, gràcies als ajuts econòmics concedits per la Generalitat per a la Vega Baixa, s’executaran als 27 municipis de la comarca. Unes ajudes que pugen a 16 milions d’euros per a obres a Sistemes de Drenatge Sostenible (SUDs).

Així s’ha acordat a la reunió que han mantingut el director del Pla Vega Renhace del Consell, Antonio Alonso, i el jutge d’aigües del Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola, Pedro Mompeán. A la trobada han acudit també el secretari i lletrat del jutjat, Miguel Mazón; el seu síndic general, José Manuel Col, i el tinent de jutge, Ángel Luis Larrosa, així com el representant tècnic dels jutjats d’aigua i membre del Consell Assessor del Pla Vega Renhace, José Manuel Carrillo.

El director del Pla Vega Renahce del Consell ha destacat que “aquesta és la primera d´una sèrie de reunions que mantindrem amb 17 els jutjats d´aigua, sindicats i comunitats de regants, organitzacions que representen un sector clau de l´horta tradicional de el Baix Segura com són els agricultors”. “Pel Vega Renhace és primordial mantenir una relació fluida amb aquest col·lectiu i atendre totes les seves demandes i peticions; són ells els qui s’encarreguen del repartiment i gestió de les aigües que flueixen pel riu Segura i les seves sèquies, azarbes i altres canals del regadiu tradicional”.

En el transcurs de la reunió, que ha tingut lloc a l’Oficina del Pla Vega Renhace del Consell a Oriola, s’han abordat totes les actuacions del pla esmentat relacionades amb la prevenció d’inundacions i amb la xarxa de regadiu tradicional, les sèquies i els azarbes. Per això, el Pla Vega Renhace del Consell i el Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola han acordat fer altres reunions per aprofundir en aquestes línies de treball.

Cal recordar que el Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola ha estat considerat com a tribunal consuetudinari i tradicional pel Congrés dels Diputats, per la qual cosa les seves resolucions en temes de conflictes entre regants tindran plena naturalesa jurisdiccional, és a dir, com les sentències d’un jutge.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: