El Pla de la Diputació d’Alacant per als municipis de la província duplica el Fons de la Generalitat

La Diputació d’Alacant posarà en marxa el 2022 per segon any consecutiu el Pla + Cerca, dotat amb 30 milions d’euros. Aquesta inversió duplica la que destinarà la Generalitat Valenciana als municipis de la província mitjançant el Fons de Cooperació Local.

“El Pla +prop arriba a tots els municipis i dóna autonomia i llibertat als consistoris perquè decideixin el destí de les ajudes”, ha explicat la portaveu de l’equip de Govern de la Diputació, Ana Serna, qui ha destacat que aquest Pla ” prioritza les localitats més petites i no les més grans i riques, com sí que fa la Generalitat”. “A més -ha afegit la portaveu- la iniciativa de la Diputació d’Alacant té en compte en el repartiment el criteri de despoblació” per beneficiar precisament els municipis amb més risc de despoblament.

Serna ha reiterat el rebuig de la Diputació al Fons de Cooperació de la Generalitat perquè atenta contra l’autonomia financera de les diputacions i es tracta d’una imposició del Consell. “El que vol el govern tripartit de Ximo Puig és eliminar les diputacions, suprimint a poc a poc les seves competències”, ha alertat Ana Serna.

En aquest sentit, la diputada ha posat de manifest la manca de diàleg total de la Generalitat, que s’ha negat en tot moment a obrir un procés d’entesa amb la institució provincial. De fet, segons ha recordat Serna, el president de la Diputació, Carlos Mazón, va comparèixer a les Corts per obrir un espai de consens i explicar-ne els arguments. Mazón va insistir que aquest assumpte es tractés a les reunions de la Comissió Bilateral amb la Generalitat per buscar punts de trobada. A més, l’equip de Govern de la Diputació va ajornar la presentació d’esmenes al projecte de llei, amb vista al diàleg i la recerca d’acords, tal com ha recordat la portaveu de l’equip de Govern.

Els esforços de la Diputació d’Alacant han estat inútils. La maquinària activada per la Generalitat per imposar a les diputacions el Fons de Cooperació ha esclafat els espais de diàleg i ha passat per sobre del consens. Tot el procés fins a aprovar la llei que regula el Fons de Cooperació ha estat una pantomima”, ha lamentat Serna.

“La Diputació d’Alacant ha insistit sempre en la necessitat que l’adscripció al Fons de Cooperació fos voluntària i no obligatòria, tal com es va sol·licitar a les al·legacions, però el tripartit ho ha impedit”, ha assenyalat la portaveu, que ha recordat que la Diputació recorrerà al Tribunal Constitucional contra la llei del Fons de Cooperació.

D’altra banda, Serna ha assenyalat que el 23 de desembre passat el president de la Diputació va remetre una carta a la Generalitat en què va anunciar que no acudiria a cap reunió sobre el Fons de Cooperació fins que els tribunals competents no es pronunciïn sobre això. En aquesta missiva Mazón va recordar la seva discrepància amb el criteri d’“imposició” i la “manca de diàleg” de la Generalitat.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: