El personal sociosanitari realitza prop de 1,9 milions de desplaçaments gratuïts amb l’Abonament Sanitat de transport de la Generalitat

Els professionals de sector assistencial i sanitari han realitzat prop de 1,9 milions de desplaçaments gratuïts gràcies a l’abonament Sanitat que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, juntament amb l’Autoritat de l’Transport Metropolità de València (ATMV) van posar en marxa a l’ inici de la pandèmia.

Aquesta iniciativa de la Generalitat es va implantar durant l’estat d’alarma per “facilitar la mobilitat als col·lectius que es van situar des d’un principi en la primera línia de la lluita contra la COVID-19”, ha recordat el conseller Arcadi Espanya.

Així, des del mes d’abril en què es va posar en marxa aquesta iniciativa, a València s’han registrat un total de 1.772.816 validacions entre els usuaris de FGV, metrobús i EMT. A Castelló el nombre de validacions de l’Abonament Sanitat ha ascendit a 60.549 validacions, ia Alacant a 48.994.

Per al conseller de Mobilitat, “amb aquesta iniciativa es tractava, sobretot, de demostrar el nostre suport i gratitud a tots els treballadors i treballadores de la sanitat i de el sector sociosanitari que des de l’inici de la pandèmia estan treballant amb tota la seva dedicació , voluntat i esforç “.

En aquest sentit, Arcadi Espanya ha apuntat que “l’objectiu principal amb l’emissió d’aquest abonament gratuït per a aquests col·lectius era cuidar els que ens cuiden, intentar en uns moments tan difícils, poder facilitar-los les coses, en aquest cas el transport, a aquests grans professionals “.

D’aquesta manera, la Conselleria i la ATMV han posat a disposició de personal de sistema sanitari i social de la Comunitat Valenciana al voltant de 12.000 bons per desplaçar-se de forma gratuïta en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat (Metrovalencia, Tram d’Alacant , Tram de Castelló, Metrobús i autobusos interurbans), així com de l’EMT a València.

L’Abonament Sanitat ha estat dirigit a el personal d’atenció social i sanitari, inclòs farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Serveis d’Emergències Sanitaris.

Els mateixos centres hospitalaris i socials i els col·legis oficials de farmacèutics ha estat els encarregats de canalitzar la demanda i lliurar els bons de transport directament entre el personal que així ho ha requerit.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: