El Patronat Provincial de Turisme impulsa la I edició de ‘Costa Blanca Beach Games’ a la platja de Sant Joan d’Alacant

La Diputació d’Alacant, a través del Patronat Provincial de Turisme, impulsa la celebració de la I edició de ‘Costa Blanca Beach Games’, un esdeveniment esportiu que congregarà aquest cap de setmana a la Platja de Sant Joan a una trentena de clubs i més de 600 persones.

La ciutat d’Alacant exercirà de seu amfitriona d’aquesta pionera proposada en la Comunitat Valenciana, destinada a la promoció del turisme esportiu, amb quatre modalitats: Futbol Platja, Handbol Platja, Voleibol de platja i Futvoley. Aquest singular esdeveniment, que tindrà lloc des d’avui i fins al diumenge 12 de setembre, comptarà amb la participació de més d’una trentena de diferents clubs de cinc comunitats autònomes, a més d’equips internacionals per a les diferents categories.

La Platja de Sant Joan disposarà d’una ‘Fan Zone’ on s’oferiran actuacions en directe i degustacions gastronòmiques d’arròs. La iniciativa, afavorida per l’Associació de Turisme Esportiu Costa Blanca, compta amb una aportació del Patronat Provincial de Turisme superior als 23.500 euros, procedents de la convocatòria de subvencions a entitats del sector. També col·labora en la proposta l’Ajuntament d’Alacant, a través de les regidories de Turisme, Platges i Esports.

El director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo, ha concretat que ‘Costa Blanca Beach Games’ “és una activitat que neix amb la intenció de consolidar-se en el temps i de potenciar el turisme esportiu com una proposta més que se suma a la important oferta dels nostres municipis”.

“Som un referent mundial per a la pràctica de molts esports per la nostra orografia i climatologia i volem mostrar, a través d’aquesta cita única i singular, el nostre potencial en esports de platges”, ha concretat Mosso, qui ha afegit que les instal·lacions de Platja de Sant Joan “són excel·lents i cobriran les necessitats tècniques dels participants, al mateix temps que oferim als participants i acompanyants la tranquil·litat de ser un destí segur i sostenible ambientalment”.

Per part seva, el president de l’Associació de Turisme Esportiu Costa Blanca, Francisco Fresno, ha assenyalat que ‘Costa Blanca Beach Games’ neix amb la pretensió que Alacant “pugui ser un referent a nivell mundial en esports de platja. Es tracta d’aprofitar les nostres magnífiques platges i consolidar-nos com a destí diferenciat en la resta d’Espanya i a nivell internacional”.

“Aquesta primera edició ens ajudarà a posicionar el nostre territori i ens permetrà comptar amb un impacte mediàtic rellevant. Agraïm el suport institucional de la Diputació i de la resta d’institucions i col·laboradors l’aposta per aquest esdeveniment” ha afegit Freixe.

Per part seva, el coordinador tècnic de la prova, Jerónimo Cartagena, ha sostingut que la cita pretén convertir a Alacant en un referent de cara a pròxims esdeveniments similars, “perquè es quedaran camps fixos i tindrem una ubicació per a poder oferir aquestes instal·lacions a equips en tornejos nacionals o internacionals”.

Aquesta primera edició se celebrarà a la Platja de Sant Joan amb quatre modalitats esportives, encara que l’objectiu és ampliar-la, en pròximes edicions, a altres esports i localitats de la Costa Blanca.

Aquesta tarda s’inaugurarà l’esdeveniment, mentre que els partits i actuacions tindran lloc durant tota la jornada del dissabte i el matí del diumenge. El ‘village esportiu’ comptarà amb un total de tres zones diferenciades i gairebé una vintena de camps per a la pràctica de les quatre modalitats.

Informació i Foto: Diputació Alacant.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: