Almassora iniciarà les obres de Botànic en dues setmanes

L’empresa castellonenca Crisol Obres i Serveis SL iniciarà en dues setmanes els treballs de remodelació a l’entorn de la plaça de Botànic Calduch després de signar l’acta de replanteig aquesta setmana. L’actuació, valorada en 177.282 euros, és finançada íntegrament per la Conselleria d’Habitatge després de concedir el 100% de la subvenció sol·licitada per l’Ajuntament. Les obres no afectaran l’espai habilitat en la plaça com a pati escolar del col·legi Ambaixador Beltrán mentre dure la seua construcció.

Els treballs tindran un caràcter bianual, ja que l’empresa començarà les obres aquest mes i les finalitzarà durant febrer de l’any que ve, segons van explicar els tècnics municipals a l’alcaldessa, Merche Galí, durant la signatura del contracte. Cal recordar que la licitació de la reforma va eixir per valor de 180.000 euros i que l’àrea de Contractació del consistori va comptar amb dues propostes durant el procés de selecció. A més, aquesta actuació va ser la més sol·licitada pel veïnat en els pressupostos participatius de 2020, ajornada a enguany per l’arribada de la pandèmia.

La companyia adjudicatària millorarà les condicions d’accessibilitat a l’entorn de la plaça Botànic Calduch per a posar-la en valor. La reforma afecta als carrers que envolten la plaça, creus amb Puríssima, Dos de Maig, Caritat i Joan d’Àustria, un espai que compta amb un total de 2.000 metres quadrats. El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament ha sigut l’encarregat de redactar aquest projecte de remodelació que inclou pavimentació i asfaltat, construcció de zones per als vianants i fonamentació de voreres, entre altres.

D’aquesta manera, l’empresa començarà la remodelació amb treballs previs en la zona, demolicions i condicionament de l’espai. Posteriorment seguiran amb la millora en les xarxes de sanejament, pluvials, reg, jardineria, aigua potable, enllumenat públic, urbanització de la zona, senyalització viària, gestió de residus, seguretat i reparacions en altres instal·lacions de Botànic Calduch.

L’objectiu dels treballs també és millorar la sostenibilitat i eficiència energètica gràcies al nou enllumenat que s’instal·larà en la zona. A més, la reforma eliminarà barreres arquitectòniques per a complir amb la normativa de la Generalitat i corregir totes les mancances d’accessibilitat per als vianants entre els vials que connecten amb la plaça. L’informe municipal recull la incorporació de voreres sense vorades per a afavorir el pas de cadires de rodes, carros de bebé o de la compra i persones que tenen problemes de mobilitat.

Finalment, el consistori garantirà la circulació de vianants en igualtat de condicions, ja que amb les obres dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria s’incrementarà el pas de persones. En aquest sentit, Galí va agrair la comprensió del veïnat i de la comunitat educativa d’Ambaixador per la coincidència dels treballs, imprescindibles per a no perdre la subvenció de la Generalitat i esmenar les deficiències de la plaça.

Informació i Foto: Ajuntament Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: