El Parc Científic de la Universitat d’Alacant incorpora a Ellis al seu ecosistema innovador i es converteix en el major referent provincial en Intel·ligència Artificial

La rectora de la Universitat d’Alacant i presidenta de la Fundació Parc Científic d’Alacant, Amparo Muñoz, acompanyada de la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor i Olga Francès, gerent de Parc Científic d’Alacant (PCA) han assistit aquest matí a la signatura de l’contracte de vinculació de la Fundació Ellis a el Parc Científic de la Universitat d’Alacant. Per part d’Ellis van acudir a l’acte Núria Oliver, futura directora de la Fundació, el president del Patronat Christof Beaupoil i l’assessor jurídic i secretari del Patronat, Víctor Riera.

La rectora, Amparo Navarro ha assenyalat que “aquest conveni posa en valor i dóna forma a una cosa que ja estem duent a terme des de fa molt de temps amb Núria Oliver i la Fundació Ellis que sempre van pensar en la Universitat d’Alacant com la seva seu i que situa a la UA a la cresta de l’onada de la intel·ligència artificial “.

Núria Oliver, per part d’Ellis, ha assegurat que “estem molt feliços per signar aquest conveni que formalitza encara més la intensa relació entre la Universitat d’Alacant i la unitat Ellis i que marcarà el començament de molts altres projectes junts”.

La gerent de l’PCA, Olga Francès, per la seva banda, ha destacat que “la incorporació de la Fundació Ellis i la seva incorporació formal a el Parc Científic d’Alacant, suposa la consolidació de l’hub d’intel·ligència artificial present en el parc promogut per la Universitat d’Alacant “. Francès ha apuntat també que “la faceta que desenvolupa Ellis complementa l’activitat que desenvolupen altres empreses que desenvolupen la seva activitat al Parc Científic, que són ja un referent i que han sorgit, tant de la investigació en la UA com a empreses externes que s’han acostat al nostre parc per desenvolupar el seu model de negoci i complementar-se amb el talent i la investigació que troben en la UA “.

Amb aquesta nova incorporació, el Parc Científic de la Universitat d’Alacant es consolida com el principal agent en la investigació i desenvolupament en Intel·ligència Artificial de la província, ja que compta amb empreses vinculades punteres en aquest sector com Nouss Intelligence, Lucentia Lab, Lynx View o Verne.

La Fundació Unitat ELLIS Alacant és l’única unitat ELLIS que hi ha a Espanya, la creació ha estat possible gràcies a el suport de la Generalitat Valenciana a través d’un compromís de finançament anual estable en el temps d’1.5 milions d’euros, que es complementa amb finançament privada i finançament competitiu de projectes d’investigació. ELLIS és la més prestigiosa xarxa d’excel·lència científica europea en Intel·ligència Artificial moderna.

La Fundació Unitat ELLIS Alacant està dedicada a la investigació científica relativa a l’estudi de la intersecció entre l’ésser humà i la Intel·ligència Artificial. Per això, la Fundació té el sobrenom d’Institut per a la Intel·ligència Artificial Centrada en la Humanitat (HCAI). Està dedicada a tres àmplies àrees d’investigació: el modelatge de l’comportament humà (tant a nivell individual com agregat), el desenvolupament de sistemes intel·ligents interactius i els desafiaments i limitacions dels sistemes d’Intel·ligència Artificial que s’utilitzen per a la presa de decisions.

Des de la seva creació, el maig del 2020, la investigació de la Fundació s’ha centrat en l’ús de les dades i la Intel·ligència Artificial per ajudar en la lluita contra la pandèmia de coronavirus. Aquest treball, realitzat en col·laboració amb investigadors de el sistema valencià investigador -incloent investigadors de la universitat de Alacant-, ha rebut gran visibilitat i reconeixements nacionals i internacionals, incloent un recent article a WIRED, el primer premi de l’XPRIZE Pandemic Response Challenge i el premi a millor article científic de ciències de dades al congrés ECML-PKDD 2021.

Després d’un procés competitiu de selecció liderat i implementat per ELLIS Europa, quatre estudiants de doctorat ELLIS vindran a la tardor de 2021 a la Fundació Unitat ELLIS Alacant a començar els seus estudis de doctorat a la Universitat d’Alacant. Aquests estudiants tindran dos Fellows de ELLIS com a directors de tesi, a més dels seus tutors de la Universitat d’Alacant.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: