El Parc Científic de la UA incorpora quatre noves empreses al seu ecosistema

El Parc Científic d’Alacant (PCA), ecosistema empresarial innovador impulsat per la Universitat d’Alacant (UA), ha sumat quatre noves companyies al seu ecosistema, conformant així un grup de 33 empreses intensives en coneixement, que es vinculen al PCA per accedir-hi de forma directa al talent que es genera a la UA, tant entre els investigadors com dels estudiants.

María Jesús Pastor, vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la UA, ha estat, juntament amb Esteban Pelayo, gerent del PCA, l’encarregada de signar els contractes de vinculació amb les quatre empreses i donar-los la benvinguda a l’ecosistema innovador que representa el PCA.

Mindden, empresa experta en el desenvolupament de projectes a l’àrea de serveis i tecnologia de la informació, va estar representada pel seu CEO, Jesús Ruiz. Actualment composta per més de 160 treballadors i amb presència a les principals ciutats d’Espanya. Mindden ha demostrat ser especialistes a acompanyar les empreses a liderar el demà, ajudant-los a aprofitar les oportunitats tecnològiques per fer “el salt” que necessiten. L’àmbit d’actuació principal és la transformació digital, l’enginyeria programari i la indústria 4.0.

Nativos Sostenibles, va comptar amb la presència dels seus dos socis fundadors, Adrián Barbudo i David González. Nativos Sostenibles desenvolupa La primera Plataforma en sostenibilitat virtual que uneix educació, turisme, comerç local i digitalització. Per això utilitzen tecnologia propietària de Metaverso. Nativos Sostenibles dirigeix la seva proposta de valor innovadora a empreses, administració pública i associacions.

Quimsil, empresa sorgida del talent de la UA, guanyadora del Premi Impuls 2021 que atorga la UA i el PCA als projectes emprenedors sorgits de la comunitat universitària, es dediquen al reciclatge de silicones, a partir de minves i residus generats als processos industrials . Són capaços de recuperar els precursors químics amb què sintetitzar nova silicona. A Quimsil generen productes amb elevats percentatges de matèria primera reciclada i propietats equivalents als verges, alhora que eviten la deposició de residus a l’abocador. Van ser els seus fundadors Jorge Sánchez i Asier Martínez, els encarregats de signar la seva vinculació al PCA.

Hidrospower és una startup energètica de nova generació. La seva missió és fomentar el desenvolupament de les tecnologies de l’hidrogen a nivell nacional i internacional amb l’objectiu de redefinir el concepte d’energia com mai no ho ha fet ningú. I és que, les fonts d’energia renovable, la tecnologia i la investigació seran la clau per assolir un sistema 100% sostenible i net que garanteixi un futur a les noves generacions. En aquest context, neix la idea d’Hydros Power, la qual consisteix a desenvolupar sistemes de propulsió de H2 i estacions generadores d’hidrogen renovable a diferents escales per produir, comprimir, emmagatzemar i subministrar hidrogen renovable a qualsevol lloc. Va ser Guillermo Megías, soci fundador d’Hydros Power, l’encarregat de signar la vinculació al PCA.

María Jesús Pastor ha mostrat la seva satisfacció enorme per la vinculació d’aquestes quatre noves empreses al PCA. “L’ecosistema empresarial innovador impulsat per la UA continua creixent a bon ritme. Cada cop són més les empreses intensives en coneixement que s’incorporen al nostre ecosistema per poder gaudir dels serveis de valor afegit que oferim a aquest tipus de companyies. Continuem posant en valor l’enorme talent que generem a la UA, tant dels nostres investigadors com dels estudiants, que troben en aquestes empreses una relació directa amb el món empresarial de la nostra província”, va indicar Pastor.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: