El Parc Científic de la UA i AITEX reforcen la seva col·laboració estratègica per fomentar la innovació a la província d’Alacant

La vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant (UA), Maria Jesús Pastor ha encapçalat aquest matí la delegació de representants del Parc Científic d’Alacant (PCA) i de la mateixa UA que ha visitat les instal·lacions de la Associació de Recerca de la Indústria Tèxtil (AITEX). Ubicada a Alcoi, han estat el seu president León Grau, juntament amb el director general, Vicente Blanes, i l’equip d’R+D, els encarregats de donar la benvinguda i presentar la potencialitat de l’Associació que compta amb una trajectòria a R+ D+i propera als quaranta anys.

Organitzada com a jornada de treball, la trobada s’ha estructurat al voltant de diferents reunions encaminades a explorar noves possibilitats de cooperació i desenvolupament d’activitats conjuntes, a més d’una visita a les instal·lacions actuals d’AITEX i una altra a les obres de la que serà la futura seu del Centre.

Durant la jornada, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, de qui depèn el PCA, ha presentat les fortaleses de la Universitat d’Alacant a les seves àrees competencials i els diferents mecanismes de transferència de coneixement de què disposa la institució per fer arribar els resultats de la investigació a l’entramat productiu. Pastor ha remarcat la necessitat d’estrènyer vincles entre els diferents agents del sistema innovador alacantí i s’ha mostrat molt esperançada davant de les bones perspectives que generen aquest tipus de sinergies.

Durant la visita, Vicente Blanes ha evidenciat l’objectiu fonamental d’AITEX “de generar coneixement tecnològic per transferir-lo a empreses i contribuir així que siguin més competitives i tinguin més oportunitats de negoci”. El director general ha explicat que entre les seves prioritats hi ha “el foment de la modernització i la introducció de tecnologies emergents mitjançant la realització de projectes de R+D i actuacions encaminades al progrés industrial del sector”. En aquest sentit, Blanes ha ressaltat “la importància de la generació de sinergies entre AITEX i la Universitat d´Alacant, que redunden en benefici de les empreses de l´àmbit tèxtil i cosmètic, incrementant la seva competitivitat”

Esteban Pelayo, gerent del PCA ha detallat els diferents mecanismes i eines que ofereix el Parc “per recolzar que les empreses del seu ecosistema innovador puguin donar a conèixer els diferents productes i serveis que han desenvolupat i que ja ofereixen empreses consolidades”. En aquest sentit, Pelayo ha explicat que “comptem amb un “Banc de Solucions” a manera de repositori on estan recollits els diferents productes i serveis científic tecnològics desenvolupats per les nostres empreses vinculades perquè companyies del nostre territori puguin gaudir de les últimes innovacions”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: