El nou centre de salut de Sant Vicent del Raspeig farà cirurgies menors i tindrà àrea de salut mental infantil

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l’Hospital de Crònics i Llarga Estada de Sant Vicent del Raspeig i la parcel·la on està previst edificar el tercer centre sanitari de la localitat, per al qual es destinarà una inversió de 6 ,2 milions d’euros.

La construcció del futur centre de salut respon a l’increment poblacional del 27% que Sant Vicent del Raspeig ha experimentat en els darrers 15 anys, i reforçarà l’assistència que es presta als dos centres de salut que el municipi té actualment: Sant Vicent I i Sant Vicent II, amb sengles consultoris auxiliars (Cañada i Santa Isabel, respectivament).

En aquest sentit, el titular de Sanitat ha destacat que “la construcció del nou centre de salut garantirà que, els propers anys, cap dels centres de la localitat superi els 28.000 usuaris de població assignada”.

El centre de salut Sant Vicent del Raspeig III estarà ubicat als voltants de carrer del Sagrat, en un solar la cessió del qual està tramitant ja l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, i ocuparà una superfície de 1.015,80 m2.

L’edifici albergarà consultes de medicina familiar, pediatria, infermeria, llevadora, rehabilitació/fisioteràpia, odontopediatria, cirurgia menor, salut sexual i reproductiva, així com salut mental infantil.

Per prestar aquesta assistència, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha previst dotar el nou centre de salut amb més de 50 professionals de les diferents especialitats.

Durant la seva estada al municipi, Mínguez també s’ha desplaçat a l’Hospital de Crònics i Llarga Estada, on s’estan fent obres d’ampliació i millora, així com iniciatives que abunden en la humanització assistencial.

En concret, el nombre de llits de la unitat de Dany Cerebral Adquirit i Pal·liatius s’està incrementant un 13%. A més, s’estan fent obres per continuar avançant en l’accessibilitat del centre i per ampliar zones tant d’emmagatzematge com administratives.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública ha visitat així mateix la Unitat de Fibromiàlgia del HACLE, que és servei de referència a la Comunitat Valenciana per a casos d’alta complexitat, i la Sala de Teràpia Ocupacional per a Rehabilitació Integral, dotada amb nous sistemes de musicoteràpia o teràpies amb llum, entre d’altres.

Finalment, Mínguez s’ha interessat pel nou equipament radiològic del centre, que a l’últim any ha renovat raigs X, TAC, ecògraf i mamògraf.

Un 27,5% més d’inversions a hospitals de llarga estada

Aquestes millores escomeses a l’Hospital de Sant Vicent del Raspeig estan en sintonia amb les inversions a HACLEs previstes per a l’exercici 2023, que pugen a 23,64 milions d’euros, és a dir, un 27,5% més que en aquest exercici.

De fet, els pressupostos del 2023 contemplen, entre altres, diverses partides per un muntant total de 17,29 milions per reformar l’Hospital Militar Manuela Solís Claràs de Quart de Poblet-Mislata i per millorar-ne l’eficiència energètica.

També s’ha previst destinar 1,75 milions d’euros per convertir l’Hospital La Pedrera de Dénia en centre d’atenció a persones amb lesions medul·lars, així com 2 milions per a la reforma de l’Hospital de la Magdalena i 400.000 euros per reconvertir l’edifici actual del Hospital d’Ontinyent a HACLE.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: